Gaziantepli öğrencilere tasarruf yok! Belediyeden 15 bin TL

Gaziantep Şahinbey Belediyesi Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, yeni eğitim-öğretim yılında üniversite öğrencilerine verilen 9 bin TL eğitim desteğinin 15 bin TL’ye çıkardı. Şanlıurfa dâhil birçok ilde uygulanan tasarruf tedbirleri Gaziantepli öğrencilere uygulanmadı.

5

GAZİANTEP- Gaziantep’te Şahinbey Belediyesi tarafından üniversite öğrencilerine yönelik sağlanan 9 bin TL destek, 15 bin TL’ye çıkarıldı. 

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Sosyal medyada paylaştığı bir video ile gençlere seslendi. Tahmazoğlu, gençlere ilkokuldan üniversiteye kadar desteklemeye devam edeceklerini söyledi. Başkan Tahmazoğlu, "Sevgili gençler, eğitimden spora, kültürden sanatta her alanda başarılı olmanız için tüm imkanlarımızla hep yanınızdayız. Yıllarca ders çalışıp sınavı kazanarak üniversiteli oldunuz. Bir ağabeyiniz olarak bu yıl da başarınızı ödüllendirmek istiyorum. Geçtiğimiz yıllarda sizlere toplam 476 milyon lira eğitim desteği sağladık. Her yıl arttırarak sürdürdüğümüz desteğimizi bu yıl da devam ettireceğiz. Geçtiğimiz yıl kişi başı 9 bin TL eğitim desteği sağlamıştık. Bu yıl desteği kişi başı 15 bin TL'ye çıkardık. Bunun 7 binini ilk dönem, 8 binini de 2 dönem vereceğiz" dedi.

Şanlıurfa dahil birçok ilde öğrencilere yönelik uygulanan tasarruf tedbirleri, Gaziantepli öğrencilere uygulanmadı.