Şanlıurfa’da sıkı denetim: Belgeler iptal edildi

Şanlıurfa’da alkollü araç kullanımına karşı emniyet ekipleri tarafından yapılan kontrollerde yasal sınırların üzerinde alkol tespit edilen sürücülerin belgeleri geçici olarak iptal edildi.

5

ŞANLIURFA - Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü, trafik güvenliğini artırmak amacıyla alkollü araç kullanımına yönelik kapsamlı denetimlerine devam ediyor.

 23-24 Ağustos tarihlerinde Haleplibahçe Caddesi ve Kadri Erdoğan Caddesi başta olmak üzere şehrin farklı noktalarında gerçekleştirilen denetimlerde, yasal sınırların üzerinde alkollü şekilde araç kullanan sürücülere cezai işlem uygulandı.

Denetimlerde, alkollü araç kullanarak hem kendi hem de diğer yol kullanıcılarının hayatını tehlikeye atan sürücüler tespit edilerek, sürücü belgeleri geçici olarak iptal edildi. Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü, trafik denetimlerinin artarak devam edeceğini duyurdu.

Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Unutmayalım; hususi otomobili 0,50 promilin üzerinde alkollü olarak kullanmak, hususi otomobil dışında kalan diğer araçları ise 0,20 promil üzerinde alkollü olarak kullanmak yasaktır! Alkol öldürür, ihmal süründürür, dikkat güldürür. Alkol algıları köreltir, trafiği kirletir” ifadelerine yer verildi.

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü, tüm sürücüleri trafik kurallarına uymaya ve alkollü araç kullanımından kaçınmaya çağırdı.