Şanlıurfa'da iş insanlarının güvenlik endişesi! Bakan'a çağrı yaptı...

Şanlıurfalı iş insanı Vedat Polat kentin önemli sorunlarından birine dikkat çekti yatırımcıların kendini güvende hissetmediklerini söyledi. "Siz hiç Gaziantep’te bir iş adamına çökmeye çalışan birilerini duydunuz mu?" sorusuyla yaşadıklarını anlatmaya çalışan iş insanı Polat yetkililere tedbir için çağrı yaptı.

5

ŞANLIURFA- 6'ıncı bölge yatırım teşvik illerinden biri olan ve iş insanlarına "Yatırım yapın, istihdam sağlayın" çağrısı yapılan Şanlıurfa'da iş insanları güvenlikten yana endişeli...

Şanlıurfalı iş insanı Vedat Polat, sektörde yaşadıkları soruna dair dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 

Vedat Polat

Kentin iş insanları için güvenli hale getirilmesi gerektiğinin altını çizen iş insanı Polat "Bu şehirde Valisinden, Belediye Başkanına, Emniyet Müdüründen STK başkanlarına kadar, şehrin tüm yöneticileri, Şanlıurfa’yı iş İnsanları için güvenli hale getirmedikleri sürece, Hiç kimse Şanlıurfa’da ne yatırımın artmasını, ne istihdamın artmasını beklemesin artık. Çünkü parası olan, iş yapacak olan, yatırım yapacak olan insanlar, kendilerini güvende hissetmezlerse bu şehirde durmazlar ve giderler.! Ondan sonrada Urfa’da neden yatırım olmuyor, neden kalkınma olmuyor diye bir 100 Yıl daha konuşur dururuz" dedi.

"İŞ ADAMINA ÇÖKMEYE ÇALIŞAN BİRİLERİ..."

Şanlıurfa'yı komşu il Gaziantep ile kıyaslayarak yaşadıkları soruna mercek tutmaya çalışan iş insanı Polat şu ifadelere yer verdi:

"Hep ağzımıza pelesenk olmuştur ya, Gaziantep böyle Urfa böyle diye! Siz hiç Gaziantep’te bir İş adamına çökmeye çalışan birilerini duydunuz mu? Güvenlik nedenlerinden dolayı Gaziantep’i terk etmeyi düşünen iş adamlarını hiç duydunuz mu?

Gaziantep bu yüzden Gaziantep oldu işte..."ifadelerini kullandı.

Sektör adına İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak'a seslenen iş insanı Polat, güvenlik sorununa karşı çözüm bekliyor.