Siverek Belediye başkanı muhalefeti halka şikayet etti! Borçlar ödenemeyecek

Siverek Belediye Başkanı Ali Murat Bucak, belediyenin vergi dairesi ve SGK borçlarıyla ilgili çözüm önerisini meclise taşıdı. Ancak, Yeniden Refah Partisi ve DEM Partili meclis üyelerinin tutumları nedeniyle teklif reddedildi. Bucak, alınan bu kararın belediyeyi ve Siverek halkını zor duruma sokacağını vurguladı.

5

Siverek Belediye Başkanı Ali Murat Bucak, belediyenin birikmiş borçlarına ilişkin yaptığı açıklamada, belediyenin vergi dairesi ve Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) olan borçlarına karşılık bazı taşınmazların satışı veya borçla mahsuplaşması için meclisten tam yetki talep etti. Ancak, mecliste bu teklifin kabul edilmedi. 

Başkan Bucak, meclise sunduğu teklifte, belediyenin birikmiş 76 milyon TL vergi dairesi ve 311 milyon TL SGK borcu bulunduğunu ifade etti. Bu borçların ödenmesi için yetkililerle yapılan görüşmelerde taşınmazlarla mahsuplaşma konusunda uzlaşmaya varıldığını belirten Bucak, meclisten bu konuda yetki talep etti. Ancak, Yeniden Refah Partili meclis üyelerinin ret, DEM Partili meclis üyelerinin ise çekimser oyları nedeniyle teklifin kabul edilmediğini kaydetti.

Başkan Bucak, bu kararın belediyeyi zor durumda bırakacağını belirterek, "Böylelikle ilgili kurumların, SGK ve Vergi Dairesi’nin alacaklarına karşı icra yoluna gitmelerine olanak sağlanmıştır. Bunun sonucunda oluşacak kamu zararı, meclisin sorumluluğunda kalmıştır," dedi.

Bucak, sosyal medyada bu taşınmazların şahıslara satılacağı yönünde çıkan spekülasyonlara da tepki göstererek, "Mecliste alınacak kararlar, Siverek’in daha iyi bir şehir haline gelmesi için atılan adımlardır. Fakat bu kararların sürekli olarak engellenmesi, yatırımları, projeleri ve hizmetleri geciktirmektedir. Hepimizin amacı, Siverek’i daha güzel, yaşanabilir ve güçlü bir ilçe haline getirmek olmalıdır," şeklinde konuştu.

Son olarak, "Ahlaklı Belediyecilik" söylemiyle yola çıkanların Siverek halkının malını kıymetsizleştirme girişimlerine asla müsaade etmeyeceğini belirten Bucak, tüm engellemelere rağmen Siverek’in yüzyıllık geleceğini inşa etmek için çalışacaklarını vurguladı.