Şanlıurfa'da "Kanlı Meclisin" protestosu: "Bu kan bizim şeref nişanemizdir"

Viranşehir’de TJA, DBP ve DEM Parti muhalefetin çağrısı üzerine Can Atalay kararını görüşmek üzere olağanüstü toplanan TBMM Genel Kurulu’nda çıkan kavgada DEM Parti Grup Başkan Vekili Gülistan Kılıç Koçyiğit’in yaralanmasına basın açıklaması ile protesto etti.

5

Milletvekilliği düşürülen Can Atalay ile ilgili muhalefetin çağrısı üzerine olağanüstü toplanan TBMM Genel Kurulu’nda çıkan kavgada yaralanan DEM Parti Grup Başkan Vekili Gülistan Kılıç Koçyiğit’e destek amaçlı Viranşehir’de basın açıklaması ve yürüyüş düzenlendi.

DEM Parti Viranşehir  ilçe Başkanlığı  önünde bir araya gelen yüzlerce kadın, Maliye Parkı'na "Jin jîyan azadî" sloganları ile yürüyüş gerçekleştirdi. 

Burada yapılan açıklamaya Viranşehir Belediye Eşbaşkanı Bedriye Yorgun, Urfa Barış Anneleri Meclisi üyeleri ve çok sayıda kadın katıldı. Yapılan açıklamada konuşan DEM Parti Urfa İl Eşbaşkanı Sema Aişeoğlu,  "Yasaların dokunulmaz kıldığı kürsü konuşmasını fiziki saldırılarla işlevsiz kılmaya çalışmaktadır. Gerçeklerin üzerini örtme ve susturma çabaları hem suçlu hem güçlü olmanın tezahürüdür" dedi. 

"Milletin meclisinde kan akmış bir kadın şiddet görmüştür" diyen Aişeoğlu, "Siyasi görüşü, inanışı ırkı dili ve cinsiyeti ne olursa olsun kendine insan diyen herkesin buna açık tavır alması gerekmektedir, Milletin meclisinde düşüncelerini ifade ettiği İçin bir milletvekili saldırıya uğrarsa ve bir kadının kanı akacak şekilde şiddet görüyorsa bu tüm ülke için utanç vericidir. Elbette buna sebep olanların hukuki yaptırıma tabi tutulması gerekir. Bunun yanında insani olarak da en yüksek perdeden itiraz etmek kınamak gerekmektedir" ifadelerini kullandı. 

Gülistan Kılıç Koçyiğit şahsında akan kanın bütün kadınların kanı olduğunu dile getiren Aişeoğlu, "Bu kan bizim şeref nişanemizdir. Faşizm döktüğü kanda boğulacaktır. Kadınlar susmayacak kadınlar korkmayacak kadınlar sinmeyecek; zehir diliniz, kirli elleriniz; çarğık ve geri zihniyetiniz tarihin çöplüğüne atılacaktır" şeklinde konuştu. 

Açıklama, "Jin jîyan azadî" sloganları ile son buldu.