Gaziantep’teki feci trafik kazasında hayatlarını kaybetmişlerdi! Gazeteciler vefat eden meslektaşlarını unutmadı

Gaziantep'te iki yıl önce yaşanan yürek yakan trafik kazasında hayatlarını kaybeden İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirleri Muhammed Abdulkadir Esen ve Umut Yakup Tanrıöver, meslektaşları tarafından bir kez daha saygı ve minnetle anıldı. Yaralılara yardım etmek için koşarken acı bir şekilde hayatlarını kaybeden gazeteciler, basın camiasında derin izler bıraktı.

5

Gaziantep'te 20 Ağustos 2022'de meydana gelen korkunç trafik kazasında hayatını kaybeden İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirleri Muhammed Abdulkadir Esen ve Umut Yakup Tanrıöver ile birlikte toplam 16 kişinin vefatının üzerinden iki yıl geçti. Bu acı olayın yıl dönümünde, gazeteciler meslektaşlarını unutmadı.

Kazanın yaşandığı gün, Adana-Gaziantep oto yolunda meydana gelen feci kazada, yaralılara yardım etmek isteyen gazetecilere başka bir aracın çarpması sonucu Muhammed Abdulkadir Esen ve Umut Yakup Tanrıöver hayatını kaybetmişti. Bu trajik olayda hayatını kaybeden gazeteciler, basın camiası tarafından derin bir üzüntü ile anılıyor.

Şanlıurfa Demirören Haber Ajansı ve aynı zamanda Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Temsilcisi Ali Leylak, olayın 2. yıl dönümünde, hayatını kaybeden İHA muhabirlerinin ve diğer tüm kazazedelerin kederli ailelerine başsağlığı diledi. Leylak, "Adana-Gaziantep oto yolunda meydana gelen kazada hayatını kaybeden meslektaşlarımız ve diğer ölen 14 kişinin, kederli ailelerine ve tüm basın camiasına başsağlığı diliyoruz" ifadelerini kullandı.

Gazete İpekyol Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Arısüt, Şanlıurfa'da Ajansurfa'da görev yaptıktan sonra Gaziantep İHA'da çalışan Muhammed Abdulkadir Esen ve diğer gazetecilerin vefatının basın camiası için büyük bir kayıp olduğunu belirtti. Arısüt, genç meslektaşlarının ölümünün derin üzüntüsünü yaşadıklarını ve acılı aileler ile İhlas Haber Ajansı çalışanlarına başsağlığı dileklerinde bulundu.

İhlas Haber Ajansı Şanlıurfa Temsilcisi Şinasi İnan ise yaşanan bu trajik kazada hayatını kaybeden meslektaşlarına ve ailelerine sabır ve metanet diledi. İnan, “Bu tür acı olaylar basın camiasını derinden etkiliyor. Meslektaşlarımızın anısını yaşatmak ve acılı ailelerine destek olmak için buradayız” şeklinde konuştu.