Şanlıurfa’da çiftçilerin kabusu geri döndü

Şanlıurfa’da geçen yıl tarlalarda sıkça görülen ve çiftçilerin kabusu olan yabani domuz geri döndü. Son günlerde yerleşim alanları ve tarlalarda tekrar görünmeye başladı. Dün Siverek’te bir domuz, tarlada çalışan bir çiftçiye saldırdı. Bugün ise Karaköprü’de, tarladaki çiftçilere saldıran bir domuz vatandaşlarca etkisiz hale getirildi.

5

Şanlıurfa’da son zamanlarda yabani domuz vakaları artış gösteriyor. Genellikle şehir merkezine ve yerleşim alanlarına pek gelmeyen bu domuzlar, son günlerde tarla ve bahçelerde sık sık görülmeye başlandı. 

Dün akşam saatlerinde Siverek’te iddiaya göre, tarlasında işlerini yapan Mustafa Güngör, aniden karşısına çıkan bir yabani domuzun saldırısına uğramış ve ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılmıştı.

Bugün ise Karaköprü’de çiftçilerin tarlada çalıştığı sırada bir domuz geldi. Domuz orada bulunan çiftçilere saldırmaya başladı. 

Saldırı esnasında kendini korumak isteyen çiftçiler yabani domuzu etkisiz hale getirdiler.

Geçtiğimiz yıl da buna benzer birçok olay yaşanmıştı. Yabani domuzlar tarlalara gelerek hem ekinlere zarar veriyorlardı hem de çiftçilere saldırıyorlardı.