Sosyal medyada yangın provokatörlerine yönelik operasyon

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medyada orman yangınlarıyla ilgili provokatif paylaşım yapan 20 kişi hakkında yasal işlem başlatıldığını duyurdu.

5

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı tarafından sosyal medya platformlarında yapılan provokatif paylaşımlarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 

Yerlikaya, başta İzmir olmak üzere ülke genelinde çıkan orman yangınlarına ilişkin provokatif paylaşımlar yapan 20 hesap yöneticisinin tespit edildiğini ve bu kişiler hakkında yasal işlemlerin başlatıldığını duyurdu.

Bakan Yerlikaya, "Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığımız tarafından yapılan çalışmalarda, sosyal medya platformlarında bazı hesaplardan ülkemizde çıkan orman yangınlarına yönelik provokatif paylaşımlar yapıldığı tespit edilmiştir. Bu tür paylaşım yapan 20 hesap yöneticisi belirlenmiştir," ifadelerini kullandı.

Yerlikaya, Emniyet Genel Müdürlüğü koordinesinde, Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ve Güvenlik Daire Başkanlığı ile ilgili Emniyet Müdürlüklerinin iş birliğiyle provokatif paylaşım yapan kişiler hakkında gerekli işlemlerin başlatıldığını belirtti.

Bakan Yerlikaya, "Orman yangınları gibi milletçe büyük üzüntü duyduğumuz ve devletimizin tüm kurumlarıyla mücadelesini sürdürdüğü bir konuda, halkımız arasına nifak tohumu ekmeye çalışanlara müsaade etmeyeceğiz. Bu tür paylaşım yapanlar adalete teslim edilecektir," diyerek, devletin bu tür girişimlere karşı tavizsiz duruşunu bir kez daha vurguladı.