Şanlıurfa'da Göbeklitepe Kavşağında acil olarak önlem alınmalı

Göbeklitepe Kavşağında trafik lambalarının uzun süredir çalışmaması, hem yerel halk hem de turistler için ciddi bir tehlike oluşturuyor ve tepki çekiyor.

5

ŞANLIURFA- Şanlıurfa’da tarihi öneme sahip Göbeklitepe’ye giden tek yol olan Mardin yolu üzerindeki Göbeklitepe Kavşağında uzun süredir trafik lambalarının çalışmaması, bölge halkı ve turistler tarafından tepkilere neden oluyor.

 Özellikle Viranşehir yönünden gelen araçların hızla geçiş yapması, kavşakta dönüş almak isteyen sürücüler için ciddi bir tehlike oluşturuyor.

Bir vatandaş, Göbeklitepe Kavşağındaki trafik lambalarının çalışmaması nedeniyle hem turistlerden hem de yerel halktan sürekli şikayet aldığını belirtti. 

“Tarihin 0 noktası Göbeklitepe gibi önemli bir yere ulaşımın sağlandığı bu kavşakta, trafik lambalarının çalışmıyor olması büyük bir ihmalkarlık. Turist arkadaşlarım ve iş yerlerimizin çalışanları dönüş almakta zorlanıyor ve her gün bu tehlikeli durumu yaşamak zorunda kalıyorlar” dedi.

Vatandaş, bu tür bir durumun başka bir şehirde olsaydı asla yaşanmayacağını belirterek, yetkililerin Göbeklitepe gibi tarihi bir alanın önemine uygun bir şekilde gerekli önlemleri almasını talep etti.