Tam 94 şubesini kapattı! Mobilya devi iflasın eşiğinde

Bir dönem Türkiye’de de ortaklıkları bulunan mobilya devi eski adıyla Lumber Liquidators, yeni adıyla LL Flooring, birçok şubesini kapatarak iflas başvurusunda bulundu.

5

ABD merkezli mobilya üreticisi LL Flooring, dünya genelindeki 300’ü aşkın şubesinden 94’ünü kapatma kararı aldı. 2021 yılında adını değiştirerek LL Flooring olarak bilinen firma, ABD'de 11. Bölüm iflas başvurusunda bulundu.

Ekonomim’de yer alan habere göre, Şirket, özellikle pandemi sonrası ekonomik zorluklarla ve enflasyonla mücadele eden büyük mobilya perakendecileri arasında yer alıyor. Mobilya gibi ürünler, bütçe bilincine sahip tüketiciler için alışveriş listelerinden hızla çıkarak, bu tür şirketler için iş yapmayı daha da zorlaştırdı.

LL Flooring CEO'su Charles Tyson, "Zorlu bir makro ortamda likidite pozisyonumuzu iyileştirmek için yaptığımız kapsamlı çabaların ardından, 11. Bölüm sürecini başlatmanın şirket için ileriye dönük en iyi yol olduğuna karar verildi" dedi.

LL Flooring, 2021 yılında ismini değiştirmeden önce Lumber Liquidators olarak tanınıyordu. Şirket, yaklaşık 500 çeşit sert yüzeyli zemin sunarak sektördeki yerini korumuştu. İflas süreci, operasyonların sürdürülmesi ve satıcılara ödeme yapılabilmesi için 130 milyon dolarlık borçlu-sahip sermayesi sağladı.