Şanlıurfa’da avcılık eğitimi verildi

DKMP Şanlıurfa İl Müdürlüğü tarafından kara avcılık bilgilendirme toplantısı gerçekleşti.

5

Şanlıurfa Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından avcılık eğitim seminerleri devam ediyor

Şanlıurfa Şube Müdürlüğüne bağlı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliği görev ve sorumluluk alanındaki personel yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Şanlıurfa Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Müdürlüğü ekipleri 2024-2024 Merkez Av Komisyonu Kararları (MAK) ile 4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanunu hakkında sunum yaptı.

Şanlıurfa Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) ekipleri, Kara Avcılığı Kanunu uygulamaları başta olmak üzere Avcılık Hizmetleri İş ve İşlemleri hakkında görevli jandarma personeli, fahri müfettişler, STK  ve ilgili kurumlara  sunum yaparak, sistem hakkında bilgi aktardı.

Hilvan, Siverek ve Ceylanpınar İlçelerinde bilindirme toplantıları tamamlandı. 

Doğa Koruma ve Milli Parklar Şanlıurfa Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamada şu bilgelee yer verdi,

“Şanlıurfa İl Şube Müdürlüğümüzce 2024-2025 Av Sezonu öncesinde 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu uygulamaları başta olmak üzere Avcılık Hizmetleri İş ve İşlemleri hakkında Jandarma Karakol Komutanlıklarına, Fahri Av Müfettişlerine, ilgili kurum ve STK’ lara yönelik bilgilendirme toplantıları İlimiz Hilvan, Siverek ve Ceylanpınar İlçelerinde tamamlanmış olup takvim doğrultusunda kaldığı yerden devam etmektedir”