YRP’den Gülpınar açıklaması: Gülpınar’ı bu tartışmalardan tenzih ediyorum

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar’ın AK Parti’ye geçeceğine dair iddialar, Türkiye’nin gündeminde geniş bir yer bulurken, YRP Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç’tan bu konuda önemli bir açıklama geldi.

5

Dün AK Parti’nin 23. Kuluş Yıl Dönümü Programı’nda, aralarında Birecik Belediye Başkanı Mehmet Begit’in de bulunduğu 13 belediye başkanı ve iki milletvekili AK Parti’ye katıldılar. 

Bu gelişmenin ardından, AK Parti’ye geçişlerin devam etmesi beklenirken, adı geçenlerden biri de Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar.

Gülpınar’ın AK Parti’ye geçeceği yönündeki iddialar Türkiye gündemindeki yerinin korurken, YRP Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç’tan açıklama geldi. 

 

“GÜLPINAR’I BU TARTIŞMALARDAN TENZİH EDİYORUM”

“Seçilmiş belediye başkanları ellerindeki imkanlar ve fırsatlar ne olursa olsun kendi partilerinde kalmalıdır. Milletin emanetine sahip çıkmalıdır.” diyen Kılıç, sözlerinin devamında Kasım Gülpınar’a değinerek şu ifadeleri kullandı:

“Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Kasım Gülpınar’ı bu tartışmalardan tenzih ediyorum. Belediye başkanımız hem partiye geçiş sürecinde hem de sonrasındaki açıklamalarında, partisindeki huzuru, partisindeki memnuniyeti ve Şanlıurfa halkına hizmet etmeyi defalarca bize ve kamuoyuna beyan etmiştir. Bu tartışmaların kasıtlı polemikler olduğunu ve bir yıpratma kampanyasının yansımaları olarak cereyan ettiğini düşünüyorum. Sayın Gülpınar, partimizdedir, Şanlıurfa’dadır hizmetine devam etmektedir ve yine Yeniden Refah Partisi çatısı altında seçildiği gün olduğu gibi, 5 yıl boyunca hizmetine devam edeceğine yönelik inancımız ve kanaatimiz, kendisiyle ilgili tamdır”.