Kulis: Hangi belediye başkanları ve vekiller AK Parti'ye katılacak?

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ AK Parti’ye kuruluş yıldönümünde yeni katılımların olacağını açıklamıştı. Bu açıklamanın ardından, kulislerde hangi isimlerin bu katılımlarda öne çıkacağına dair tartışmalar hız kazandı. Peki AK Parti'ye katılacak vekiller kimler? İşte detaylar…

5

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, partisinin 23. kuruluş yıldönümü kutlama programında AK Parti’ye yeni katılımların olacağını açıkladı. Dağ, “AK Parti ailesini büyütmeye devam edeceğiz. Sayı olarak artma ihtimali var” diyerek, en az 15 farklı kademeden belediye başkanının katılımının gerçekleşeceğini ve en az iki milletvekilinin de partiye katılacağını duyurdu.

Bu açıklamaların ardından, kulislerde hangi isimlerin bu katılımlarda öne çıkacağına dair tartışmalar hız kazandı. Milliyet Gazetesi’nde yer alan habere göre, AK Parti’ye katılacak milletvekilleri arasında, İYİ Parti’den istifa eden İstanbul Milletvekilleri Ersagun Yücel ve Seyithan İzsiz ile yine İYİ Parti’den ayrılan Adana Milletvekili Bilâl Bilici öne çıkıyor.

Ayrıca, Gelecek Partisi’nden Selim Temurci, Nedim Yamalı ve İsa Mesih Şahin’in de AK Parti’ye geçebileceği iddiaları gündemde.