Tepki uygulamalara değil herkese uygulanmamasına

Haliliye’de belediye ekiplerince yönetmeliğe aykırı bir tente sökme işlemi, işletme sahipleri ve belediye arasında gerginliğe neden oldu. İşletme sahibi, sadece kendi tentelerinin sökülmesini haksız bulduğunu ve diğer benzer uygulamaların da denetlenmesi gerektiğini savundu. Kentte bu tür durumlarda herkes birbirini örnek gösterirken, Şanlıurfa'da belediyeler kaçak yapılara topyekün mücadele başlatmadığı sürece herkes kendisine yapılanı kişisel algılayacağa benziyor.

5

Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesinde yaşanan bir olay, ilçedeki işletme sahipleri ve belediye arasında gerginliğe neden oldu. Yenişehir Mahallesi'nde, yönetmeliklere aykırı olduğu belirtilen bir tentenin yetkililer tarafından sökülmesi, işletme sahibinin tepkisini çekti. 

İşletme sahibi, "Emniyet Caddesi'nde buna benzer 100 tane tente var" diyerek uygulamanın adil olmadığını iddia etti. 

Haliliye Belediyesi yetkilileri, söz konusu işyerinin, bina sakinlerinden gerekli muvafakati almadığı ve bu nedenle, bina sakinlerinin yoğun şikayetleri üzerine yasal işlem yaptığını belirtti.

URFA’DA HERKES BİRBİRİNİ ÖRNEK GÖSTERİYOR

Şanlıurfa'da benzer durumlarda genellikle herkesin birbirini örnek gösterdiği bir ortam mevcut. Şanlıurfa'da belediyeler kaçak yapılara topyekün mücadele başlatmadığı sürece herkes kendisine yapılanı kişisel algılayacağa benziyor