Şanlıurfa’da yüzyıllardır süren gelenek bu yıl da devam etti

Kısas Mahallesi sakinleri, yüzyıllardır süregelen geleneklerini bu yıl da yaşatmaya devam etti. Etkinlikte, katılımcılara aşure ikram edilerek, mahalle kültürünün zenginliği bir kez daha gözler önüne serildi.

5

HALİLİYE- Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesine bağlı Kısas Mahallesi sakinleri, yüzyıllardır süregelen geleneklerini yaşatmaya devam ediyor. 

Bu yıl 16. kez düzenlenen “Kısas Geleneksel Aşure Etkinliği, Kültür ve Sanat Günleri” programı, 10-11 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirildi.

Etkinlikler, Kısas Mahallesi meydanında, Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı’nın katkılarıyla ve Kısas Kültürünü Yaşatma Derneği’nin ev sahipliğinde yapıldı. Programa Şanlıurfa Vali Yardımcısı Harun Reşit Han, Şanlıurfa İl Kültür ve Turizm Müdürü Aydın Aslan ve Cemevi Hizmetleri Daire Başkanı Ali Narin gibi önemli isimler katıldı.

İki gün süren etkinliklerde, deyiş dinletileri, konserler, semah gösterileri, resim sergileri ve atölye çalışmaları gibi çeşitli kültürel ve sanatsal faaliyetler düzenlendi. Kısas’ın geleneklerinden biri olan Aşure etkinlikleri kapsamında, kazanlarda pişirilen aşureler etkinliğe katılan davetlilere ikram edildi.

Bu yılki etkinlik, Kısas Mahallesi’nin kültürel zenginliğini ve toplumsal dayanışmasını bir kez daha gözler önüne serdi. Katılımcılar, hem geleneksel lezzetlerin tadını çıkardı hem de unutulmaz anlar yaşadı.