Kiracılar ekim ayına dikkat!

Asgari ücretli vatandaşların maaşlarının büyük bir kısmı kiraya giderken, kira artışlarının hızlanacağı öngörülüyor. Sektör yetkililerine göre, özellikle Ekim ayında kira fiyatlarında ciddi bir patlama yaşanacak.

5

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, enflasyon raporunda kira enflasyonunda yavaşlama görüldüğünü belirtse de, bu durum fiyat artışlarının durduğu anlamına gelmiyor. Karahan, fiyat artışlarının eskisi kadar yüksek olmasa da devam edeceğini ifade etti.

Ekim ayında özellikle İstanbul'da göç hareketliliğinin artması ve üniversitelerin açılmasıyla birlikte büyük kentlerde taşınma hareketliliğinin artması bekleniyor. Sektör yetkilileri, bu hareketlilikle birlikte kiralarda yeniden bir artış hızlanmasının yaşanabileceği uyarısında bulundu.

Gayrimenkul uzmanı Olcay Selvi, İstanbul’daki 100 metrekarelik bir dairenin kira ortalamasının şu anda 20 bin TL civarında olduğunu belirterek, bu rakamların uygulanacak kira zamlarıyla birlikte 33 bin TL'ye çıkabileceğini öngörüyor. Şu anda aynı dairenin boş fiyatı ise 25 bin ile 27 bin TL arasında değişiyor.