“Turizm sezonunda bu olur mu?" Şanlıurfa'nın gözde mekanının içler acısı hali tepki çekti

CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, özellikle yaz aylarında Türkiye'nin dört bir yanından ve yurt dışından gelen turistlerin uğrak noktalardan biri olan Halfeti’deki içler acısı durumu gözler önüne sererek tepki gösterdi. Tanal, “Turizm sezonunda bu olur mu?” diyerek kırık olan köprülerin onarılması gerektiğini belirtti.

5

CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, Birecik Baraj Gölü altında kalan ve sakinliğiyle öne çıkan Halfeti’nin bakımsız halini sosyal medyada yaptığı paylaşımla gözler önüne serdi.

Tarihi taş evleri ve doğal güzellikleriyle Güneydoğu'nun "saklı cenneti" olarak da bilinen Halfeti, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken kentin önemli turizm alanlarından biri.

Halfeti, ilçeye akın akın gelen ziyaretçilerine eşsiz bir manzara sunuyor. Ancak bu eşsiz güzelliğe sahip olan bölgenin son halini sosyal medya hesabından paylaşan CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, karşıdan karşıya geçmek için kullanılan köprülerin onarılmaması nedeniyle esnaf ve vatandaşın mağdur olduğunu belirtti.

“TURİZM SEZONUNDA BU OLUR MU?”

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Tanal, turizm sezonunda bu tarz görüntülerin olmasını eleştirerek, “Turizm sezonunda bu olur mu? Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesinde, Eski Halfeti dediğimiz bölgede iki tane köprü bulunmaktadır. Bir tanesi asmalı köprü, üzerinde selfie çektiğim. Diğeri ise normal köprü. Çıkış noktasına yakın kırılıp ikiye bölünen bu köprü, kullanıma kapalı durumda. Asmalı köprü ise sallanıyor, yoğunluktan, yükten dolayı tehlike oluşturuyor.” duruma sözleriyle tepki gösterdi.

“ESNAFI, VATANDAŞI MAĞDUR EDİYORLAR”

Tanal karşılaştığı manzaraları paylaşarak yaptığı paylaşımın devamında;

“Kırılan köprüyü onarıp kullanıma açmak çok mu zor? Karşıya geçişler köprü olmadan sağlanamıyor. Esnafı, vatandaşı mağdur ediyorlar. Turizm sezonunda olacak iş değil. Görevini layıkıyla yapacak yöneticilere Şanlıurfa ne zaman kavuşacak?” ifadelerine yer verdi.