Instagram kapanacak mı? Instagram ne zaman açılacak? Yasak ne zaman kalkıyor? Erişim engeli ne zaman kalkacak?

Türkiye’de sosyal medya platformu Instagram’a yönelik erişim yasağı, bir haftadır devam ediyor. Kullanıcılar, "Instagram neden açılmıyor?", "Instagram ne zaman açılacak?", "Instagram açılacak mı?" gibi soruların yanıtlarını arıyor. Bu konuda yapılan son açıklama AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala'dan geldi.

5

Instagram’a yönelik getirilen erişim yasağının üstünden bir hafta geçti ama henüz bir gelişme yaşanmadı. 

Konuyla ilgili son açıklama AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala'dan geldi.

Efkan Ala, Instagram'la ilgili sürecin kısa zamanda sonuçlanabileceğini düşündüğünü belirtti. Ala, sosyal medya platformuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Türkiye'nin hassasiyetleri var ve bu çerçevede hareket ediyoruz. Özgürlüklerin genişletilmesi hedefiyle bu süreci yürütüyoruz. Vatandaşlarımızdan sabır rica ediyorum ve kısa sürede olumlu bir gelişme bekliyorum" şeklinde konuştu.

Instagram'a uygulanan erişim engelinin gerekçesi olarak, Bilgi ve Teknoloji Kurumu (BTK) tarafından katalog suçlar gösteriliyor. Bu suçlar arasında Atatürk'e hakaret, çocuk istismarı, cinsel suçlar, fuhuşa özendirme, kumar, uyuşturucu ve toplumsal hassasiyetlere aykırı içerikler bulunuyor. BTK, Instagram’a bu içeriklerin eksiksiz olarak kaldırılması talimatını verdi. İçeriklerin kaldırılmaması durumunda erişim engelinin süreceği vurgulandı.

NTV'nin haberine göre, Ulaştırma Bakanlığı ve META yetkilileri arasında yakın zamanda yeni bir görüşme yapılması planlanıyor. Ancak, Instagram'ın Türkiye'de ne zaman tekrar erişime açılacağına dair henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Sosyal medya kullanıcıları, Instagram'daki erişim engelinin kaldırılmasını dört gözle bekliyor.