Şanlıurfa’da kaçak elektrik denetimi yapan ekibe saldırı: 2 yaralı

Karaköprü’de kaçak tarama yapan iki saha personelinin saldırıya uğradığını duyurdu. Jandarma eşliğinde gerçekleştirilen denetim sırasında meydana gelen olayda yaralanan çalışanlar hastaneye sevk edildi ve sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi. Dicle Elektrik Genel Müdürü Yaşar Arvas, saldırıyı kınayarak, "Çalışan güvenliği ve haklarının korunması önceliğimizdir. Bu tür olaylar, çalışanlarımızın güvenliğine ciddi tehditler oluşturuyor ve kesinlikle kabul edilemez." dedi.

5

Olay,  Şanlıurfa’nın Karaköprü ilçesine bağlı kırsal kırsal Başören ve Şeyhzeliha mahallelerinde meydana geldi.

İddiaya göre, yaklaşık 20 kişilik bir grup, Dicle Elektirk’in saha çalışanlarına sözlü taciz ve tehditlerde bulundu. Ardından grup, taş, yumruk ve sopalarla saldırıya geçti. Saldırıda yaralanan Dicle Elektrik çalışanları A.U. ve M.S., jandarmanın müdahalesiyle kurtarılarak hastaneye kaldırıldı. Olay sonrası bir kişi gözaltına alındı.

DİCLE ELEKTRİK'TEN AÇIKLAMA

Dicle Elektrik Genel Müdürü Yaşar Arvas, saldırıyı kınayarak, "Çalışan güvenliği ve haklarının korunması önceliğimizdir. Bu tür olaylar, çalışanlarımızın güvenliğine ciddi tehditler oluşturuyor ve kesinlikle kabul edilemez." dedi. Arvas, sağlık durumunun takip edileceğini ve gerekli tüm desteklerin sağlanacağını belirtti.

Ayrıca, 2024 yılı itibarıyla gerçekleştirilen saldırılarla ilgili toplamda 202 suç duyurusunda bulunduklarını kaydeden Arvas, bu başvurulardan 108’inin soruşturma, 94’ünün ise dava sürecine taşındığını vurguladı. Ancak sadece 44 davada cezalandırma kararı alındığını belirterek, adli süreçlerin yeterince etkili olmadığını ifade etti.

Arvas, Dicle Elektrik çalışanlarının kamu hizmeti sunduğunu ancak kendilerine karşı işlenen suçların kamu görevlisi olarak değerlendirilmediğini belirtti. Bu durumun cezasızlık algısını güçlendirdiğine dikkat çekti. Türkiye genelinde toplam 210 milyar TL'lik icra takibi portföyü bulunduğunu, bunun 21 milyar TL'sinin Dicle Elektrik'te yer aldığını aktardı.

Yaşar Arvas, hukuki mücadelenin yalnızca çalışanları korumakla kalmayıp, aynı zamanda sürdürülebilir elektrik dağıtımının güvenliğini sağlaması açısından da önemli olduğunu ifade etti. Saha ekiplerinin kaçak elektrik denetimlerinde sık sık fiziksel şiddete maruz kaldığını belirten Arvas, “1500’ü bulan saha denetim ekiplerimiz, darp ve hakaretlere maruz kalıyor. Bu tür olaylar, güvenli ve sürdürülebilir elektrik dağıtım hizmeti sunmamızı engelliyor” dedi.