Tarihi Gümrük Hanı'nda gençler için yeni fırsatlar

Siverek Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, 10 yıl boyunca atıl durumda kalan tarihi Gümrük Hanı’nı gençlerin eğitimine kazandırdı. Açılan kurslara gençlerin yoğun ilgi göstermesi dikkat çekiyor.

5

Siverek Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünce 10 yıldır atıl durumda olan tarihi Gümrük Hanı’nda açılan kurslara gençler yoğun ilgi gösteriyor.

Tarihi mekânda düzenlenen güzel sanatlar fakültesine hazırlık kurslarının yanı sıra piyano, keman, gitar, çello, seramik, ahşap boyama, müzik, resim ve ebru sanatı gibi çeşitli kurslar da sunuluyor. Gençler, bu kurslar aracılığıyla yeteneklerini geliştirme fırsatı buluyor.

Kurslar, iki ay süreyle devam etmekte ve katılımcılar eğitim sonunda sertifika almaktadır. Resim öğretmeni Kader Gelener, “Böylesine güzel bir mekânda gençlerle buluşmamızı sağlayan Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Güzel sanatlar fakültesine hazırlanan öğrencilerimizle birlikte çalışmak çok güzel” dedi.

Siverek Belediyesi’nden yapılan açıklamada ise, “Tarihi Gümrük Hanı’nı Belediye Başkanımız Ali Murat Bucak’ın talimatları doğrultusunda aktif hale getirerek gençlerin burada eğitim görmelerini sağladık. Gençlerimizin kurslara olan ilgisi oldukça yüksek. Ayrıca, ilerleyen günlerde birçok farklı alanda yeni kurslar açmayı planlıyoruz” denildi.