Bankalar dolar tahminini açıkladı! Duyan soluğu döviz bürosunda alacak

Dolar, Türk Lirası karşısında değer kazanmaya devam ederken, yıl sonunda döviz kurunun ne olacağı merak konusu oldu. Uluslararası piyasalardaki önde gelen yedi finans kurumu, yıl sonu dolar kuru tahminlerini açıkladı.

5

Dolar, Türk Lirası karşısında güç kazanmaya devam ederken yıl sonunda doların ne kadar olacağı merak ediliyor. Yabancı kuruluşlar dolar fiyatıyla ilgili öngörülerini açıkladı. 

HSBC ve Fitch, yıl sonu için doları 36,0 TL seviyesinde beklerken, Deutsche Bank 37,0 TL tahminiyle dikkat çekiyor. Fransa merkezli BNP Paribas da 36,0 TL öngörüsünde bulundu. Almanya’nın önemli bankalarından Commerzbank, daha temkinli bir yaklaşım sergileyerek 35,0 TL tahmininde bulundu.

ABD merkezli yatırım bankası Morgan Stanley de 36,0 TL öngörüsünde bulunurken, Wells Fargo ise en düşük tahminle 32,5 TL seviyesini öngördü.

Finans uzmanları, bu tahminlerin, Türkiye’nin ekonomik dinamikleri, enflasyon oranları ve küresel piyasalardaki gelişmelere bağlı olarak değişebileceği uyarısında bulunuyor. Doların yıl sonundaki durumu, yatırımcılar ve ekonomistler tarafından yakından takip ediliyor.