Bakan Şimşek: Yıllık enflasyon 9,8 puan azalarak yüzde 61,8'e geriledi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, temmuz ayı enflasyon verilerini değerlendirdi. Değerlendirmesinde, "Yıllık enflasyon düşüyor. Temmuzda aylık enflasyon geçici etkiler kaynaklı arttı. Yıllık enflasyon ise hazirana göre 9,8 puan azalarak yüzde 61,8'e geriledi" ifadelerini kullandı.

5

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıkladığı temmuz ayı enflasyon verilerini değerlendirdi.

Yıllık enflasyondaki düşüşe dikkati çeken Şimşek, temmuzda aylık enflasyonun geçici etkilerden kaynaklı arttığını vurguladı.

Bakan Şimşek, sosyal medya hesabı üzerinden enflasyon verileri hakkında paylaşımında, yıllık enflasyonun haziran ayına göre 9,8 puan azalarak yüzde 61,8'e gerilediğini belirtti.

Şimşek, ana hedeflerinin dezenflasyon olduğunu ve programlarının olumlu sonuçlarını almaya devam ettiklerini ifade etti. 

Öte yandan önümüzdeki dönemde enflasyondaki düşüşün daha fazla hissedileceğini ve fiyat istikrarını sağlayarak vatandaşların refahını kalıcı olarak artıracaklarını vurguladı.

Yıllık enflasyon düşüyor.

Temmuzda aylık enflasyon geçici etkiler kaynaklı arttı. Yıllık enflasyon ise hazirana göre 9,8 puan azalarak yüzde 61,8'e geriledi.

Ana hedefi dezenflasyon olan programımızın her alanda olumlu sonuçlarını almaya devam ediyoruz. Önümüzdeki dönemde… pic.twitter.com/X2KimZluLu

— Mehmet Simsek (@memetsimsek) August 5, 2024