Şanlıurfa’da ortalığı karıştıran taciz iddiasına ilişkin flaş açıklama!

Eyyübiye’de yaşanan üzücü bir olay, sosyal medyanın gücünü bir kez daha gözler önüne serdi. Bir babanın, hasta olan kızının bezini değiştirdiği sırada çekilen bir video, "çocuk istismarı" iddiasıyla sosyal medyada hızla yayıldı. Ancak, İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, bu iddiaların asılsız olduğunu belirterek bir Dezenformasyon Bülteni yayımladı.

5

Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesi Akşemsettin Mahallesinde Halil K. isimli bir çekçekçi, ishal şikayeti nedeniyle hastaneye götürdüğü 8 yaşındaki kızının bezini yol kenarında değiştirirken bazı kişiler tarafından durum cinsel istismar olarak yorumlandı. Olayın ardından, söz konusu görüntüler sosyal medyada hızla yayılarak infial yarattı. 

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, bu iddiaların asılsız olduğunu belirterek bir Dezenformasyon Bülteni yayımladı. Yayımlanan bültende, Eyyübiye İlçesi Akşemsettin Mahallesi’nde kaydedilen görüntülerin incelendiği ve olayla ilgili gerekli adımların atıldığı ifade edildi. 

Yayımlanan bültende şu ifadeler yer aldı:

“Bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan görüntülerle ilgili, ‘Şanlıurfa'da küçük kız çocuğuna cinsel istismar’ iddiası doğru değildir. Eyyubiye İlçesi Akşemsettin Mahallesi'nde kaydedilen görüntülerle ilgili yapılan incelemeler sonucunda, görüntülerdeki şahıs ve çocuk tespit edilerek Çocuk Şube Müdürlüğüne intikal ettirilmiştir. Çocuğun annesi S.G., kızının sabah saatlerinde diare nedeniyle babası H. tarafından hastaneye götürüldüğünü, görüntülerdekilerin eşi ve kızı olduğunu ifade etmiştir. Çocuğun babası ifadesinde, akut diare nedeniyle kızının bezini değiştirmeye çalıştığını belirtmiştir. Küçük kız da yapılan görüşmede babasının elbiselerini değiştirmeye çalıştığını doğrulamıştır. Ayrıca yapılan gerekli tıbbi kontroller sonucunda, çocuğun bedeninde herhangi bir olumsuzluğa rastlanmamıştır.”