Valilerin eli yüreğinde: Kim hangi şehre kim merkeze gidecek?

Geçtiğimiz günlerde yaşanan valilik değişikliklerinin ardından, özellikle Şanlıurfa’nın da yer alıp almayacağı merak konusu olan yeni ve kapsamlı bir valiler kararnamesi bekleniyor. Şanlıurfalı Gazeteci Cengiz Aksan'ın iddiasına göre, bu ayın ikinci yarısında 25 ilde vali değişikliği bekleniyor.

5

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan atama kararlarıyla, Diyarbakır, Malatya, Kocaeli, Çanakkale ve Elazığ illerinin valileri değişti.

Bu değişikliklerin ardından gözler, bu ay içinde planlanan daha kapsamlı bir valiler kararnamesine çevrildi.

Şanlıurfalı Gazetecisi Cengiz Aksan’ın sosyal medya üzerinden paylaştığı bilgilere göre, bu ayın ikinci yarısında 25 ilde valilik değişiklikleri yapılması bekleniyor. 

Kesin bir liste olmamakla birlikte bazı valilerin merkeze alınacağı ve bazı isimlerin ilk kez vali olarak atanacağına dair söylentilerin olduğunu ifade eden Aksan,“Bu ayın ikinci yarısında beklenen Valiler Kararnamesi'nde 25 ilde değişikliğe gidilecek. Liste hakkında net bir bilgi olmamasına rağmen isim bazlı söylentiler dolaşıyor. Bazı Valilerin merkeze alınması, bazı isimlerin ilk defa Vali olması her yıl olan bir durum. İlk defa Vali olacak, merkeze çekilecek veya merkezden valiliğe dönecek olanlar son günlerde belirginleşemeye başlar. Öte yandan bir süre önce Hatay Valisi Mustafa Masatlı'nın merkeze çekileceği dillendirilmişti. Vali beyin Hatay'da devam edeceğini yeri gelmişken not düşelim.” ifadelerini kullandı.