Soykırım devam ediyor! Ölü sayısı 40 bine dayandı

İşgalci İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana sürdürdüğü yoğun saldırılar, bölgede büyük bir insani kriz yaratmaya devam ediyor. Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan son açıklamalara göre, son 24 saatte gerçekleşen saldırılarda 39 Filistinli hayatını kaybetti. Böylece, toplam ölü sayısı 39 bin 363'e yükseldi.

5

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları 297 gündür aralıksız devam ediyor. 

Filistin Sağlık Bakanlığı, son 24 saate içinde düzenlenen saldırılarda 39 kişinin öldüğünü 93 kişinin de yaralandığını açıkladı. 

Bugüne kadar düzenlenen saldırılarda toplam ölü sayısı 39 bin 363'e yükseldi. Yaralıların sayısı ise toplamda 90 bin 923’e ulaştı.

İsrail'in bölgedeki tahribatı ve engellemeleri nedeniyle sağlık ekiplerinin ve sivil savunma görevlilerinin enkaz altındaki ve yol kenarındaki cesetlere ulaşmada zorluk yaşıyor. Bu engellemeler, bölgedeki insani yardım çalışmalarını ciddi şekilde aksatıyor ve cenazelerin toparlanmasını güçleştiriyor.

Gazze'deki durumun her geçen gün daha da ağırlaştığı ifade edilirken, uluslararası toplumdan bölgede acil yardım çağrıları yapıldığı belirtiliyor.