TBMM iki aylık tatile giriyor! 9. Yargı Paketi dahil birçok kanun sonraya kaldı

TBMM 1 Ağustos'tan itibaren tatile girecek. Bu nedenle 9. Yargı Paketi dahil birçok kanun teklifi 2 ay sonrasına kalmış oldu. İşte detaylar…

5

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), 1 Ağustos tarihinden itibaren 2 aylık bir tatile girecek. Meclis, 1 Ekim'e kadar tatilde olacak ve bu süre zarfında genel kurul çalışmaları durdurulacak.

Gelecek hafta 3 gün daha mesai yapacak olan meclis, bu sürenin ardından 2 aylık tatile başlayacak.

 

GÖRÜŞÜLEN KANUN TEKLİFLERİ

Meclis şu anda vergi düzenlemeleri üzerine çalışıyor. Vergi düzenlemesinin hayata geçmesiyle birlikte tatile girecek olan meclis, AK Parti tarafından sunulan ve komisyonda kabul edilerek genel kurula sevk edilen öğretmenlik meslek kanunu ile 9. Yargı Paketini de erteleyecek. Bu teklifler, yeni dönemde meclisin gündemine gelecek.

 

ERTELEME DETAYLARI

Öğretmenlik meslek kanunu ve 9. Yargı Paketi arasında yürürlüğe hemen girmesi gereken bazı maddeler bulunuyor. AK Parti, bu maddeleri bu paketlerden çıkararak gelecek hafta mecliste vergi paketine eklemeyi ve düzenlemeleri bu şekilde hayata geçirmeyi planlıyor. Geriye kalan maddelerin ise Ekim ayından sonra görüşülmesi bekleniyor.

Genel Kurul çalışmalarına kavgalar, tartışmalar ve karşılıklı yumruklaşmalarla devam ederken, meclisin son hafta mesaisi oldukça yoğun geçecek. TBMM Genel Kurulu, gelecek hafta 3 gün daha çalışarak bu süre zarfında önemli düzenlemeleri hayata geçirmeyi hedefliyor.