Nazarın göbekle ne ilgisi var demeyin! İşte uzmanı anlatıyor

Şanlıurfa'da ve Türkiye'nin birçok bölgesinde halk arasında "göbek düşmesi" olarak bilinen hastalığın tedavisi için genellikle halk hekimliği yöntemleri uygulanıyor. Modern tıbbın yanı sıra, geleneksel yöntemler vatandaş tarafından günümüzde de oldukça rağbet görüyor. Bu kapsamda, Doğal Tedavi Uzmanı Ahmet Alp, göbek düşmesi için uyguladığı tedavi yöntemlerinden biri olan 'çakra açma yöntemi'nin hastalarda başarılı sonuçlar verdiğini dile getirdi. Ahmet Alp, Şanlıurfa'da bu yöntemi uygulayan bir tek kendilerinin olduğunu belirterek yalnızca bölgeden değil, yurt dışından da gelen hastalar olduğunu aktardı.

5

ŞANLIURFA- Modern tıp günümüzde birçok hastalığın tedavisinde güvenilir tedavi yöntemleri sunuyor ancak buna rağmen Şanlıurfa'da bazı hastalıklar için hala halk hekimliği uygulamalarına başvuranlar var. Üstelik bu yöntemler için yurt dışından dahi talepler var.

Halk arasında "Göbek düşmesi" olarak adlandırılan hastalık için kentte alternatif tıbba yönelenlerin sayısı azımsanmayacak kadar çok. Hastalar, tedavi için modern tıbbın yetersiz kaldığına inanıyor ve halk hekimliği uygulamalarıyla tedavi olmak için arayışlara giriyor. Hal böyle olunca hastalığa karşı şifa dağıttığını iddia edenlerin sayısı da her geçen gün artıyor. 

Peki göbek düşmesi nedir? Nasıl tedavi ediliyor? Alternatif tıpta uygulanan yöntemler hangileri? 

Kendisi de aynı zamanda göbek düşmesi tedavisi uygulayan Doğal Tedavi Uzmanı Ahmet Alp merak edilen soruları yanıtladı.

GÖBEK DÜŞMESİNİN NEDENLERİ ARASINDA ‘NAZAR’ DA VAR 

Ahmet Alp, "Göbek düşmesi" hastalığını "Göbek deliğimizin içinde bulunan aort damarının sol tarafa kaymasından dolayı oluşan bir hastalıktır.” olarak tanımladı. Göbek düşmesinin sebepleri arasında "nazar" da olduğunu iddia eden Alp, diğer sebepleri de şöyle sıraladı:

“Korku, aşırı stres, dengesiz ağırlık kaldırma, nazar, sinirlilik, üzüntü… Bunlardan dolayı göbek düşer.”

Hastalığın belirtileri arasında mutlaka ‘ağız kuruluğu’ olduğunun altını çizen Alp,

“Göbek düşünce; yorgunluk, halsizlik, uykusuzluk, kabızlık, şişkinlik, gaz olur insanda. Mesela göbeği düşen insanlar dik duramaz. Kambur gibi durur. Göbeği düşen insanlarda bağırsak tembelliği olur. Bazen kabızlık bazen ishal olur. Göbeği düşen insanlarda ara ara baş dönmesi, mide bulantısı ve mutlaka ağız kuruluğu olur" ifadelerini kullandı.

GÖBEK DÜŞMESİ TEDAVİSİNDE ÇAKRA YÖNTEMİ!

Halk hekimliği uygulamalarından biri olan göbek düşmesi tedavisi için Şanlıurfa'da ve Türkiye'de herkesten farklı bir yöntem uygulanıyor. Tedavinin uygulayıcısı olan Alp, bunun çakra açma uygulaması olduğunu dile getirdi ve tedavi şeklini şöyle anlattı:

“Göbek düşmesi tedavisi aç olarak yapılır. Ortalama 45-50 dakika süren bir işlemdir. Göbeğin sekiz çakrası vardır; iki el, iki ayak, iki sırt, iki de pazu da bulunan çakralar vardır. Sekiz adet çakranın masaj rahatlatılıp oralar açıldıktan sonra göbek deliğinin üzerine topukla basıp sola kayan aort damarının ortaya gelmesi sağlanır. Bu şekilde göbek düşmesinin tedavisi tamamlanmış olur.”

Çakra açma uygulamasının Türkiye'de kendileri dışında kimse tarafından yapılmadığını söyleyen Alp " Bizim gibi yapan yoktur çünkü ben bu işlemin eğitimini Bulgaristanlı fizikçiden aldım. Belki Türkiye’de de yapan yoktur bizim yaptığımız şekilde. Bizim taktiğimizi özel kılan çakraların açılmasıdır. Genelde göbek çeken insanlar sadece göbek ile ilgilenirler, biz göbeğin sekiz çakrası ile ilgileniyoruz. Mesela ayak altından göbek çekildiğini kimse yapmaz, bilmez yani sırttan kulunçlardan göbek çekildiğini kimse bilmez" dedi.

TEDAVİ OLANLAR ARASINDA YURTDIŞINDAN GELENLER DE VAR

Tedavinin hastalar tarafından başarılı bulunduğunu iddia eden Alp yurt dışından dahi hastaların geldiğini belirterek "Bizim yanımıza gelen insanlar 'daha önce defalarca göbek düşmesi tedavisi yaptık ama sizin gibi bu şekilde göbeğimizi çeken olmadı' dediler. Yurt dışından farklı memleketlerden insanlar geliyor bu göbek düşmesi tedavisi için” diye konuştu. 

FARKLI YÖRELERDE FARKLI YÖNTEMLERLE TEDAVİ EDİLİYOR

Göbek düşmesi tedavisi sadece Şanlıurfa'da değil farklı yörelerde de farklı uygulamalar ile tedavi edilmeye çalışılıyor. Göbek düşmesinin düzeltilmesinde kullanılan göbek çekme yöntemlerinin büyük kısmı, halk hekimliğinden profesyonel tıbbi alana yayılan yöntemler olarak biliniyor.