Bozdağ, Şanlıurfa vekillerine markaj mı uyguluyor?

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili A. Emin Önen mecliste konuşma yaparken AK Parti ile DEM Parti Milletvekilleri arasında tartışma yaşandığı sırada TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ’ın Vekil Önen’e ek süre vermemesi gündem oldu. Bozdağ’ın sadece Önen’e değil diğer AK Parti Şanlıurfa milletvekillerine de tavır aldığı öğrenildi.

5

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) AK Parti Şanlıurfa Milletvekili A. Emin Önen, konuşma yaptığı esnada, diğer AK Partili vekiller ve DEM Partili vekiller arasında tartışma çıktı.

Tartışma nedeniyle Konuşmasını tamamlayamayan Vekil Önen, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili ve Meclis Başkanvekili Bekir Bozdağ’dan ilaveten ek süre istedi.

Bozdağ, yaşanan tartışmalara rağmen Vekil Önen’e ek süre tanımayıp konuşmasını bitirmesini istedi.

Yaşanan bu olayın ardından Bekir Bozdağ’ın Şanlıurfa Milletvekillerine karşı cephe aldığı iddia edildi. 

Bu olayın ardından Gazeteci Cengiz Aksan sosyal medya hesabından konuyla ilgili açıklama yaparak, Bekir Bozdağ’ın uzun süredir, Emin Önen’e markaj uyguladığını ve önünü kestiğini ileri sürdü.

Aksan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“A. Emin Önen mecliste konuşuyor. Sık sık sataşmalar yaşandığı için konuşmasını tamamlayamıyor. Bekir Bozdağ 1 dakika dışında sataşmalara rağmen ek süre vermiyor. Aslında Bozdağ uzun süredir Önen'e markaj uyguluyor, birçok konuda önünü kesiyor. Tıpkı Meclis'teki gibi.”

DAHA ÖNCE DE GÜNDEME GETİRMİŞTİ

Gazeteci Cengiz Aksan geçtiğimiz aylarda da bu konuyla ilgili kinayeli bir açıklama yapmıştı. Aksan, bir ilde ‘abi’ konumunda olan bir milletvekilinin, bakanlıkların özel kalem müdürlerini aratıp, diğer vekillerin bir taleplerinin olması durumunda kendisine haber verilmesini istediğini söyleyerek, “Bir ilin 'abi' konumunda olan Milletvekili, bakanlıkların özel kalem müdürlerini aratıp, diğer vekillerin bir taleplerinin olması durumunda kendisine haber verilmesini, kendisinden onay olmadan taleplerinin yerine getirilmemesini neden ister?” ifadelerini kullanmıştı.

Aksan’ın yaptığı bu paylaşımda Bekir Bozdağ ve diğer Şanlıurfa milletvekillerini kastettiği iddia ediliyor. 

Aksan açıklamasının devamında ise şu ifadelere yer verdi:

“Bu durum esasında birçok il için geçerli. Siyaseti tıkayan durumların başında tek olma arzusu geliyor. Kişilerin kaprislerinin faturasını şehirler ödüyor.

Birçok ildeki yanlış aday tercihlerinin sebebi aynı durum. Desteklediği ismi aday yapamazsa karizması çizilir kaygısı, kaybetmeye rağmen terkedilmedi. Nasıl olsa başarızlığın sebebi çok”.