‘Matematiğin Güler Yüzü’nden tepki! "Neden böyle organizasyonlar Urfa'da yapılmıyor?"

Şanlıurfa’da ‘Matematiğin Güler Yüzü’ olarak tanınan matematik öğretmenlerinden Mustafa Güler, İstanbul'da düzenlenecek olan bir organizasyona katılacağını sosyal medya hesabından paylaşarak, Şanlıurfa belediyelerine yönelik eleştirilerde bulundu. Güler, Güngören Belediyesi tarafından düzenlenen ve kendisinin de katılacağı tercih zirvesini duyurarak, "Başka belediyeler beni davet ettiği zaman inanın üzülüyorum, neden böyle organizasyonlar Urfa'da yapılmıyor diye diye" ifadelerini kullandı.

5

Şanlıurfa’nın tanınan simalarından biri olan ve ‘Matematiğin güler yüzü’ olarak tanınan matematik öğretmeni Mustafa Güler, İstanbul’da düzenlenecek olan ve kendisinin de katılacağı ‘Tercih Zirvesi” organizasyonu sosyal medya hesabından paylaştı.

Mustafa Güler paylaşımında, “Elbet bir gün Şanlıurfa Belediyeleri de böyle organizasyonlar düzenler ve bizleri de davet eder.” diyerek Şanlıurfa belediyelerini, bu tarz organizasyonları yapmadıklarına dikkat çekerek eleştirdi.

Güler, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda gençlerin böyle etkinliklere ihtiyaç duyduğunu vurgulayarak, “İnanın herhangi bir destek istemiyorum sadece Türkiye’nin en genç nüfusuna sahip ilde yaşıyoruz ve gençlerin gerçekten böyle organizasyonlara ihtiyaçları var başka belediyeler beni davet ettiği zaman inanın üzülüyorum neden böyle organizasyonlar Urfa’da yapılmıyor diye diye.” ifadelerini kullandı.

Elbet bir gün Şanlıurfa Belediyeleride böyle organizasyonlar düzenler ve bizleride davet eder. @yarenhoca63 @mehmetyetim63 @ferhatozer36 @MustafaArst @omerag63 pic.twitter.com/4S6o3yNtHR

— Mustafa Güler (Matematiğin Güler Yüzü) (@guleryuzlumat) July 25, 2024

‘Matematiğin Güler Yüzü’, bir diğer paylaşımında ise şu ifadelere yer verdi:

“Şanlıurfa’daki ilçe ve Büyükşehir belediyeleri neden tercihlerle ilgili bir çalışma yapmıyorlar ben burada başkanlara laf söylemiyorum eğitimden sorumlu birim amirleri varsa ki vardır neden eğitimi hep son sıraya bıraktılar. Şanlıurfa Türkiye’de en genç nüfusa sahip illerin başında geliyor ve YKS sınavına giren öğrenci sayısı bakımından ilk 5 ilden 1 tanesi. Neyse sadece söyledim ve bitti."

Mustafa Güler, 26-27-28 Temmuz tarihlerinde İstanbul Güngören Belediyesinin düzenleyeceği ‘Tercih Zirvesi’nin ilk gününde seminer verecek.

Şanlıurfa’daki ilçe ve Büyükşehir belediyeleri neden tercihlerle ilgili bir çalışma yapmıyorlar ben burada başkanlara laf söylemiyorum eğitimden sorumlu birim amirleri varsa ki vardır neden eğitimi hep son sıraya bıraktılar. Şanlıurfa Türkiye’de en genç nüfusa sahip illerin… pic.twitter.com/fMLBHnIvwM

— Mustafa Güler (Matematiğin Güler Yüzü) (@guleryuzlumat) July 25, 2024