BİR ADET ELEKTRONİK KANTARIN  KİRA İLANI

BİR ADET ELEKTRONİK KANTARIN  KİRA İLANI

5
 

  MADDE -1- İlçemizin  Emiroğlu  Mahallesinde bulunan Yeni Buğday Pazarı Kompleksinin içerisinde  yer alan 1 adet  60 tonluk elektronik kantar 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 45.Maddesi gereğince Açık ihale usulü ile  3 (üç) yıllığına kiraya verilecektir.  
MADDE-2-
MAHALLE             NİTELİĞİ                       ADET                MUHAMMEN BEDELİ                    GEÇİCİ TEMİNAT
Emiroğlu         Elektronik Kantar                1                        80.000,00- TL                                  2.400.00-TL

MADDE-3-Yukarıda Mevkii niteliği, diğer özellikleri, muhammen bedeli 1 yıllık Kira bedelli ve geçici teminat miktarı belirtilen Viranşehir Belediyesine ait Elektronik Kantar Viranşehir Belediyesi Başkanlığınca 06/08/2024 tarihine tesadüf eden Salı günü saat 10.00 ‘da  Viranşehir Belediyesi Encümen Toplantı Salonunda katılımın fazla olması halinde Belediye Meclis Toplantı Salonunda yapılacak Açık ihale ile 1+2=3 Yıllığına Kiraya verilecektir.            
İstekliler, ihaleye ilişkin bilgileri Viranşehir Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğünden görebilir ve isteklilerin Elektronik Kantar ihalesine katılmaları için kira şartnamesini 1000,00-TL (Bin TL ) ücret karşılığında satın almaları gerekir.
 Ayrıca www.viransehir.bel.tr adresinden şartnamelerine ulaşabilirler.

İHALEYE KATILMIYACAK OLANLAR
MADDE-4- Aşağıdaki şahıslar doğrudan veya dolaylı olarak ihalelere katılamazlar:
1. İhaleyi yapan idarenin;
a) İta amirleri,
b) İhale işlemlerini hazırlamak, yürütmek, sonuçlandırmak ve denetlemekle görevli olanlar,
c) (a) ve (b) bentlerinde belirtilen şahısların eşleri ve ikinci dereceye kadar (ikinci derece dahil) kan ve sıhri hısımları,
d) (Değişik : 2/3/1984 - 2990/2 md.) (a), (b) ve (c) bentlerinde belirtilen şahısların ortakları (bu şahısların yönetim kurullarında görevli olmadıkları anonim ortaklıklar hariç).
         2. Bu Kanun ve diğer kanunlardaki hükümler gereğince geçici veya sürekli olarak kamu ihalelerine katılmaktan yasaklanmış olanlar.

MADDE-5-Açık İhale İsteklilerin ihaleye katılımında tanzim edilecek İhale Dosyasında aranacak belgeler şunlardır:
 1) Elektronik Kantarın Kira Şartnamesi(Şartnamenin her sayfası) ayrı ayrı ihaleye iştirak eden tarafından imzalanması zorunludur.
2) Geçici Teminat bedeli makbuzu veya Teminat Mektubu
3) Gerçek kişiler için Nüfus cüzdanı suretinin fotokopisi 
4) Gerçek kişiler için Yerleşim Belgesi (Nüfus müdürlüğü veya bağlı bulunduğu muhtarlıktan)
5) Vekâleten iştirak ediliyorsa, isteklinin adına teklif vermeye yetkili olduğuna dair noter tasdikli vekâletname,
6) Tüzel kişi olması halinde, Mevzuatı gereği tüzel kişiliğin siciline kayıtlı bulunduğu Ticaret ve / veya Sanayi veya Esnaf Odasından veya benzeri bir makamdan ihalenin yapılmış olduğu yıl içerisinde alınmış tüzel kişiliğin siciline kayıtlı olduğuna dair belge (Tescil Belgesi), Kayıtlı olduğu Vergi Dairesinden belge ve Ticaret Sicil Gazetesi ile şirket adına ihaleye katılacak isteklinin noter onaylı imza sürgüsü
7)İhaleye katılacak isteklilerin  geçici teminatı  ve  Basılı evrak ücretini yatırmaları gerekmektedir.

8) İstekliler istenilen evrakları geçici teminatları ile birlikte bir dosya halinde en geç ihale tarihi olan 06.08.2024 tarih ve Salı saat 10.00’a  kadar Emlak ve İstimlak müdürlüğüne sunmaları gerekir.
İlanen duyurulur.17.07.2024