Meta çocuk istismarı içerikli reklamlar skandalıyla sarsıldı!

İngiltere'deki Schillings hukuk firması, ABD merkezli sosyal medya devi Meta'ya, Instagram ve Facebook platformlarında yapay zekâ tarafından üretilen çocuk istismarı görsellerinin reklamlarına izin verdiği gerekçesiyle dava açtı.

5

Bir hukuk firması, Instagram ve Facebook’un bağlı olduğu Meta’ya, yapay zeka tarafından üretilen çocuk istismarı görsellerinin reklamına izin verdiği suçlamasıyla dava açtı.

Daily Mail gazetesinin haberine göre, Schillings bu davayı, çocuk haklarını savunan 5Rights Foundation adına açtı.

Schillings'ın iddialarına göre, Instagram, pedofillerin yapay zekâ kullanarak oluşturduğu çocuk istismarı fotoğraflarının yer aldığı web sitelerinin reklamlarının yapılmasına olanak tanıyor. 

Hukuk firması, Instagram'ın bu tür içeriklerin paylaşımına izin vererek hem çocukların hem de yetişkinlerin güvenliğini tehlikeye attığını ve çevrimiçi istismarı teşvik ettiğini öne sürüyor. 

Ayrıca, suçluların sosyal medyadan çaldıkları çocuk fotoğraflarını yapay zekâ aracılığıyla istismar görüntülerine dönüştürdüğü ve bu tür içeriklerin son altı ayda dört kat arttığı bildirildi.

META İDDİLARI RET ETTİ 

Meta ise bu iddiaları reddederek şu açıklamayı yaptı: 

“Bu yılın başında kuralları ihlal eden hesaplar tarafımızdan kaldırıldı. İster yapay zekâ ister gerçek bir kişi tarafından yapılsın, her türlü çocuk istismarı korkunçtur ve buna karşı net kurallarımız var. Bu içerikleri, ilgili merkezlere bildiriyoruz ve diğer şirketlerle işbirliği yaparak, polise ve yargıya destek sağlıyoruz.”