Dünyanın en sıcak günüydü! Şanlıurfa’da sokağa çıkılmadı

Şanlıurfa’da olduğu gibi dünyanın genelinde de sıcaklıklar tavan yapmış durumda. Avrupa Birliği'nin Copernicus İklim Değişikliği Servisi'nin ön verilerine göre, geçtiğimiz günlerde dünya tarihinin en sıcak günü yaşandı.

5

Gün geçtikçe artan sıcaklıklar Şanlıurfalıları iyice bunaltmış durumda, sadece Şanlıurfa’da değil dünyanın her yerinde bu yıl anormal sıcaklıklar yaşanıyor.

Avrupa Birliği'nin Copernicus İklim Değişikliği Servisi'nin ön verilerine göre, 21 Temmuz, küresel olarak tarihin en sıcak günü olarak açıklandı.

Şanlıurfa’da olduğu gibi dünyanın çeşitli bölgeleri de sıcak hava dalgaları nedeniyle adeta kavruldu. 

 

ŞANLIURFA’DA SOKAKLAR BOŞ KALDI

Sıcak hava dalgasının adeta ateş püskürtmesi ve günlerden pazar olması nedeniyle Şanlıurfa’da sokaklar bomboş kaldı.

Copernicus'a göre, geçen yıl kaydedilen günlük sıcaklık ortalaması rekorunun bu yıl 21 Temmuz'da kırıldığını doğruladı. Bu kayıtlar 1940 yılına kadar uzanıyor.

ABD, Avrupa ve Rusya son bir haftadır sıcak hava dalgalarının etkisi altında. Copernicus'a göre, Haziran 2023'ten bu yana her ay, önceki yıllarla karşılaştırıldığında 'en sıcak ay' rekorunu kırdı. Geçen yıl da 3-6 Temmuz tarihlerinde benzer rekorlar yaşanmıştı. Bilim insanları, iklim değişikliği ve bu yılın Nisan ayında sona eren El Nino nedeniyle 2024'ün, 2023'ü geçerek en sıcak yıl olabileceğini öne sürüyorlar.