Şanlıurfa’da fırıncılar kepenk indirdi! Belediye başkanından sert açıklama

Suruç Belediyesinin 5 TL’ye halk ekmek satışı yapması, ilçede gerginliğe neden oldu. İlçede faaliyet gösteren fırıncılar, belediyenin artan maliyetlere rağmen fiyatları düşük tutması nedeniyle işlerinin kötü etkilendiğini belirterek kepenk indirdi. Suruç Belediye Eşbakanı Ayten Kaya ise sosyal medya hesabından açıklama yaparak, fırınlarını kapatan esnaf hakkında hukuki süreç başlatılacağını belirtti.

5

Suruç’ta belediyenin 5 TL’ye halk ekmek satması nedeniyle ilçede faaliyet gösteren fırıncılar satış yapamama kararı alarak kepenk indirdi. 

Belediyenin artan fiyatlara rağmen fiyatları düşük tutması nedeniyle işlerinin kötü etkilendiğini ve bu nedenle fırınları kapatma eylemi yaptıklarını belirten fırıncılar, belediyenin taleplerini karşılamasını istedi.

 Suruç Belediye Eşbakanı Ayten Kaya ise sosyal medya hesabından konuyla ilgili açıklama yaparak şu ifadeleri kullandı:

“Halk ekmek satışımız devam etmektedir. Tüm imkanlarımızla halkımızın hizmetindeyiz. Aligör’de, Mizar Yolu’nda ve Aydın Mahallesi’nde açık fırınlar mevcuttur. Fırınları kapatarak halkı açlığa mahkum eden fırınlar hakkında hukuki süreç ve zabıta tespitlerimiz devam etmektedir. Dışarıdan ekmek getirip halka dağıtmak için hazırlığımız da mevcuttur. Halkımızı asla mağdur etmeyeceğiz”