Şanlıurfa'da işten çıkarılan işçiler: 15 Temmuz etkinliği için kovulduk

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçe Belediyesinde bugün 8 işçinin daha işine son verildi. DEM'li Ceylanpınar Belediyesinde ekonomik gerekçe ve yersiz tutanaklarla işten çıkarılan işçilerin sayısı 50'yi aştı.

5

31 Mart yerel seçimlerinin ardından DEM'li Ceylanpınar Belediyesinde haksız ve yersiz tutanaklara işten çıkarılmalar aralıksız sürüyor. Geçtiğimiz günlerde 10 işçinin üzerinde iş akitleri feshedilen işçilerin ardından bugünde 8 işçi işten çıkarıldı. İşten çıkarılma kararına tepki gösteren işçiler Ceylanpınar Belediyesine ait Destek Hizmetler Müdürlüğü önünde sürdürdüğü oturma eyleminde açıklama yaparak, karara tepki gösterdi. 

İşçiler adına konuşma yapan Ahmet Kaykıran, ''2014'ten itibaren Ceylanpınar Belediyesinde çalışıyoruz. 11 yıldan bugüne kadar tüm resmi kurumlarda belediye adına hizmet verdim. Park Bahçeler Müdürlüğü personeli olarak budama yapıyor, ağaç ekiyordum. Belediyenin bana verdiği tüm görevleri eksiz ve noksansız olarak yerine getirdim. Bugün işimizin başındaydık. Alo 170'i arayarak, iş çıkışımızın 49. maddeden yapıldığını öğrendik. Biz kayyum nöbetine gitmediğimiz için ve 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününe katıldığımızdan dolayı işten çıkarıldık. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününde bizleri tespit etmişler tek tek, isimlerimiz alınarak, bugün de işten çıkarıldık. Ceylanpınar'da her türlü ağır işe gönderdiler, çoluk çocuğumuzun ekmeği için razı olduk gittik ve bir gün olsun işimizi aksatmadık. Bayramın bütün günü tüm arkadaşlarımızı çalıştırdılar ve bizlere mesai yazmadılar''ifadelerinde bulundu.