Gençlere fetva: Hemen evlenin

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, evlilik yaşının her geçen gün arttığını, artan evlilik yaşı nedeniyle çocuk sayısının da ciddi şekilde azaldığını, gençlerin erkenden evlendirilmesi gerektiğini söyledi.

5

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, bir dizi temaslarda bulunmak üzere gittiği Düzce’de bir camide verdiği fetvada gençlere evlilik tavsiyesinde bulundu. Erbaş yaptığı açıklamada gençlerin evlilik sorunlarına değindi ve günümüzde artık geç yaşlarda evlilik yapıldığına dikkat çekti.

"Evlilik yaşı gittikçe yukarı çıkıyor" diyerek açıklama yapan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, gençlerin hemen evlendirilmesi gerektiğini söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

"Kızlarımızı, oğlanlarımızı bir an önce evlenmeye teşvik edelim. Evlilik yaşı gittikçe yukarılara çıkıyor, 25'lere 30'lara çıkıyor. Bu konuda gençlerimizi uyaralım"

Ali Erbaş camide verdiği fetvada sözlerine şöyle devam etti:

"Allah'ın koyduğu ölçülere, bizi yaratanın koyduğu ilkelere uymak zorunluluğumuz var. Bu kadar tabii bir şey ki anlatmak bile fazladan, gereksiz. Her insanın beden mahremiyeti vardır. Yüce dinimiz İslam, bu mahremiyetin zarar görmemesi için bedenimizin örtülmesi gereken yerlerini örtmemizi, başkalarına teşhir etmememizi emretmiştir. Kızlarımızı, oğlanlarımızı bir an önce evlenmeye teşvik edelim. Ülkemizde aile başına düşen çocuk sayısı gün geçtikçe azalıyor. Evlilik yaşı gittikçe yukarılara çıkıyor, 25'lere 30'lara çıkıyor. Bu konuda gençlerimizi uyaralım"