Şanlıurfa'da fabrika işçilerine zulüm var! İşte işçinin feryadı...

Bozova Belediyesi’nin kiraya verdiği fabrikada çalışan bir vatandaş elden ödenen maaşlar, geç yatırılan sigorta primleri ve çalışma koşulları nedeniyle gençlerin dışarıya gittiğini belirterek, “düpedüz zulüm.” dedi.

5

Bozova’da bulunan bir fabrika çalışma koşulları ile gündeme geldi.

 Fabrikada çalışan bir vatandaşın ifadelerine göre, 400 kişilik kapasiteye sahip olmasına rağmen fabrikada sadece yaklaşık 90 kişi çalışıyor.

Fabrikada çalışanlar, çalışma koşulları ve uyguladıkları sistem ile mağdur olduklarını dile getirdi.

Fabrikanın bazı çalışanlara asgari ücret, bazı çalışanlara ise 10.000-12.000 TL arasında maaş ödediklerini bu paraları da elden verildikleri öne sürüldü. Çalışanların sigorta primleri geç yatırılırken, ek mesai ücretlerinin ise hiç yatırılmadığı iddia edildi. 

Vatandaş fabrikada yaşananlarla ilgili şunları kaydetti: 

“Bozova Belediyesinin ihale ile verdiği fabrikanın 400 kişilik kapasitesi var ama fabrikada yaklaşık 90 kişi çalışıyor. Bunun sebebi yapılan zulüm. Bütün gençlerimiz dışarıya kaçtı eğer düzgün bir sistem oturursa gençlerimiz dışarı gitmezler fabrikada 10.000-12.000 TL ye insan çalıştırılıyor parayı elden ödüyorlar.  Paralar sigorta pirimler geç yatırılıyor. 11 saat günde çalışma var kahvaltı molası 13 dakika. Ek mesai yapılıyor ücret yatırılmıyor, telefon kullanımı yasak birinin başına bir şey gelse aileden çalışanın haberi olmayacak düpedüz zulüm”.