Şanlıurfalı gence işkence iddiası ortalığı karıştırdı! Şanlıurfa Barosu’ndan açıklama geldi

Şanlıurfalı Vedat Kurt, Antalya'da çalıştığı işyerinde yevmiyesini istediği işverenler tarafından işkenceye maruz kaldığını iddia etmişti. Şanlıurfa Barosu konuya ilişkin bir açıklama yaparak, Vedat Kurt'un kendilerine başvurduğunu ve soruşturma başlattıklarını duyurdu.

5

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinden Antalya'ya çalışmaya giden Vedat Kurt, iki yıl önce yevmiyesini istediği işyeri sahipleri tarafından işkenceye maruz kaldığı iddiasında bulunmuştu. Dişleri söküldüğü ve elektrikli işkenceye maruz kaldığı belirtilen Kurt, daha sonra işyeri sahipleri tarafından uzun süre alıkonulduğunu ileri sürmüştü.

Kurt, yaşadıklarını sosyal medya üzerinden duyurdu. Kurt, sanıklar hakkında herhangi bir işlem yapılmadığını ve her gün aranarak şikayetini geri çekmesi için tehdit edildiğini de iddia etti.

Şanlıurfa Barosu İnsan Hakları Merkezi konuya ilişkin bir açıklama yaparak, işkence görüntülerinin ardından mağdur Vedat Kurt'un kendilerine başvurduğunu ve soruşturma başlatıldığını bildirdi. 

İnsanlık dışı muamelede bulunan ve eziyet eden kişilere yönelik adli sürecin devam ettiğini, ancak avukatlar tarafından yapılan değerlendirmelerde birçok hukuksuzluk tespit edildiğinin ileri sürüldüğü açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Basında büyük yankı uyandıran işkence görüntüleri ardından Suruç'lu olduğu öğrenilen V.K. Antalya'da çalıştığı işletmenin sahipleri tarafından eziyet görmüş ve tarafımıza başvurmuştur. İnsanlık dışı muamelede bulunan ve canavarca hislerle eziyet eden kişiler hakkında soruşturma başlatılmış fakat avukatlardan aldığımız bilgilere göre bir dosya da bir çok hukuksuzluk mevcuttur. Eziyet suçunun tüm unsurlarıyla vücut bulduğu durumda şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır. Ulusal ve uluslararası yasalarla kişinin beden dokunulmazlığı koruma altına alınmıştır. Devletin pozitif yükümlülükleri altında bulunan ve koruma altına alınması gereken kişinin vücut dokunulmazlığının ihlal edildiği fotoğraf ve videolarla bu kadar açık ortadayken kişilerin serbest bırakılması kabul edilemez. Eziyet suçunda bulunan kişiler hakkında gerekli tedbirler alınması ve etkin bir yargılama yapılması için sürecin takipçisi olacağız. Kamuoyuna duyurulur.”