Şanlıurfalı doktor 15 Temmuz'da ensesine isabet eden şarapneli çıkarmadı “O inanç, o korkusuzluk hiç unutulmasın”

Şanlıurfalı doktor Celal Almaz, 15 Temmuz gecesi hain darbecilere karşı koymak için Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne koşan ve bu kahramanca mücadelede vücuduna 15 şarapnel parçası isabet eden gazilerden biri. O geceyi anlatan Almaz, o ruhu unutmamak ve gençlere cesaret örneği olmak amacıyla ensesine isabet eden bir şarapnel parçasını çıkartmadığını söyledi.

5

15 Temmuz 2016 gecesi Türkiye, FETÖ tarafından yapılmak istenen büyük bir darbe girişimi yaşadı.

Darbe girişimi, birçok ilde sokağa dökülüp karşı koyan halk kitleleri tarafından engellendi. Özellikle Ankara’da büyük bir mücadele verilen o gecede, Şanlıurfalı doktor Celal Almaz da canını ortaya koyarak darbecilere karşı durdu.

ALMAZ: CUMHURBAŞKANLIĞI KÜLLİYESİ'NE KOŞTUM

Sabah Gazetesi'ne konuşan 15 Temmuz gazisi  Almaz, darbecilere karşı koymak için Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne koştuğunu ve bu süreçte vücuduna 15 şarapnel parçasının isabet ettiğini söyledi.

“O hainlere fırsat vermedik” diyen Almaz, şunları kaydetti:

"Haberi aldıktan sorna henüz 50 günlük olan kızımı ve eşimi ailemin yanına bırakıp Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne koştum. O an aklımda sadece gücüm nereye kadar yeterse, elimden ne gelirse bu hainlere karşı koymak vardı. Çok şükür benim gibi birçok vatandaşımız da bu uğurda canını ortaya koydu ve korkusuzca vatan savunmasını yaptı. O hainlere fırsat vermedik" dedi. 

“O İNANÇ, O KORKUSUZLUK HİÇ UNUTULMASIN “

15 Temmuz gecesini ve o ruhu unutmamak için vücuduna isabet eden 15 şarapnel parçasından ensesine isabet eden bir tanesini aldırtmadığını anlatan Gazi Dr. Almaz, "O gece Türk milletindeki o inanç, o korkusuzluk hiç unutulmasın. Ben de bu onura nail olmuş biri olarak ölene kadar bunu unutturmamak için çalışacağım. Ensemde kalan bir şarapnel parçasını da bu amaç uğruna çıkartmadım. Sık sık gençlerle bir araya gelip onlara 15 Temmuz gecesini anlatıyorum. Hain FETÖ'cülerin, emperyalistlerin tuzaklarını anlatıyorum. Çünkü bizler bu vatanın atalarımızın mücadeleleriyle kurulduğunu duyarak büyüdük ve 15 Temmuz gecesi aynı cesareti gösterebildik. Atalarımızdan aldığımız emaneti 15 Temmuz gecesi milletçe koruduk. Şimdiki gençlerimiz de 15 Temmuz'u bilerek büyümeli ki vatanımızı her daim korusunlar" ifadelerini kullandı.