Şanlıurfa'da motosiklet sürücülerine sıkı denetim

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Birimleri, trafik kazalarındaki payı yüksek olan motosiklet sürücülerine yönelik denetimleri artırarak, kask kullanmayan, tescil plakası veya sürücü belgesi olmayan sürücülere ceza uyguluyor.

5

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Birimleri, trafik kurallarına uymayan ve kazalara sebep olan motosiklet sürücülerine yönelik denetimleri sıkılaştırıyor. 

Trafik kazalarında en çok paya sahip olan motosikletler, Haşimiye Meydanı ve Meşarkiye Caddesi gibi yoğun noktalarda özellikle dikkatle denetleniyor.

Denetimlerde kask, koruyucu başlık kullanmayan, tescil plakası veya sürücü belgesi olmayan ve çevreyi rahatsız edecek şekilde motosiklet kullanan sürücülere trafik idari para cezası uygulanıyor. Yetkililer, motosikletli sürücülerin trafik kurallarına uymalarını ve kazalara sebebiyet vermemelerini önemle vurguluyor.

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü tarafında konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğümüz Trafik Denetleme Birimlerimizce;  Trafik kurallarının en çok ihlal edildiği ulaşım vasıtası olan motosikletlerin meydana gelen kazaların çoğunluğunda taraf olduğundan; Haşimiye Meydanı,  Meşarkiye Caddesi,  Motosikletli sürücülere yönelik yapılan uygulamalarda; Kask/Koruyucu Başlık Kullanmayan, Tescil Plakası, Sürücü Belgesi Olmayan, Çevreyi rahatsız edecek şekilde kullanan sürücülere, Trafik idari para cezası düzenlenmektedir. Motosikletli sürücülere yönelik uygulama ve denetimlerimiz İlimiz değişik noktalarında artarak devam edecektir”.