Emekliler yeni haftaya müjdeyle başladı!

Memur ve emeklilerinin zamlı maaşları gelecek hafta hesaplarına yatmaya başlayacak. Ancak kök maaşının düşüklüğünden dolayı zamlı maaşı 10 bin TL'nin altında kalan 1,8 milyon emekli için yeni bir düzenleme gündemde.

5

SSK ve Bağ-Kur emeklileri, temmuz ayında yüzde 24,73 oranında zam alacaklar. Ancak bu zam bile kök maaşı düşük olan birçok emekli için yeterli olmayacak. Yapılan hesaplamalara göre, 1 milyon 780 bin emeklinin zamlı maaşı hala 10 bin TL'nin altında kalacak.

Bu durumu göz önünde bulunduran AK Parti kurmayları, en düşük emekli maaşında bir düzenleme yapılması için hazırlıklara başladı. Henüz netleşmemiş olsa da, en düşük emekli maaşının 10 bin TL'den 12 bin TL'ye çıkarılması üzerinde çalışıldığı belirtiliyor. Bu düzenleme için gerekli yasa çalışmalarının Meclis'te başlatılması planlanıyor.

Konuyla ilgili olarak AK Parti yönetimi, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile de görüşerek adım atılacak yol haritasını belirlemeyi planlıyor. Net rakamın ve yasa tasarısının detayları, Meclis süreci ilerledikçe netlik kazanacak.