Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan flaş Merih Demiral açıklaması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, milli futbolcu Merih Demiral'ın bozkurt işaretli gol sevinci ve UEFA'nın bu konuda başlattığı soruşturmaya değinirken, "Kimse Almanların formalarında kartal var diyor mu? Kimse kalkıp da Fransızların formasında horoz var, niye horozlanıyorsun diyor mu? Orada Merih heyecanını bu görüntüyle verdi" dedi.

5

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan'dan dönüş yolunda uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepkisini sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gazze'deki yıkıma son verilmeli. İsrail üzerindeki uluslararası baskı artırılmalı" dedi.

MERİH DEMİRAL AÇIKLAMASI

Milli futbolcu Merih Demiral'ın bozkurt işaretli gol sevincine ve UEFA'nın soruşturma başlatmasına da değinen Erdoğan, "Kimse Almanların formalarında kartal var diyor mu? Kimse kalkıp da Fransızların formasında horoz var, niye horozlanıyorsun diyor mu? Orada Merih heyecanını bu görüntüyle verdi" şeklinde konuştu.

Ayrıca, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepkisini sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, uluslararası toplumu İsrail üzerindeki baskıyı artırmaya çağırdı. Suriye'deki gelişmelere de değinen Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Türkiye'yi ziyaret etmesi durumunda Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad ile bir araya gelebileceklerini ifade etti.

Kayseri'deki istismar olaylarına ilişkin ise Erdoğan, "Alçakça hadise üzerinden kaos planlarına müsaade etmeyiz. Bu ülkede kimse kendini devletin yerine koyamaz" şeklinde net bir tavır sergiledi.

Cumhurbaşkanı'nın bu açıklamaları, Türkiye'nin iç ve dış politikadaki önemli gündem maddelerine yönelik tutumunu ve yaklaşımını yansıtmaktadır.