Urfalı çiftçiler müjde! Alo ziraat doktorumu arayın

Şanlıurfa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından üreticilerin daha bilinçli tarım yapması amacıyla kurulan,” Alo Ziraat Doktorum Projesi" ile üreticilere destek veriliyor.

5

Türkiye'nin en büyük, dünyanın sayılı entegre kalkınma projeleri arasında yer alan GAP'ın devreye girmesiyle Şanlıurfalı çiftçiler ürün çeşidini yükselti. 

YILDA 3 ÜRÜN ALINIYOR

Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) sayesinde suya kavuşan ve modern tarımla tanışan çiftçiler, bilinçli üretimle yılda 3 ürüne kadar verim alarak gelirlerini yükseltmenin mutluluğunu yaşıyor.

Şanlıurfa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, çiftçilerin fide ve fidanlarla toprağa bulaşan toprak kökenli hastalık ve zararlıların hakkında bilgilendirmek için ,” Alo Ziraat Doktorum Projesi" hattını devreye alarak çiftçilerin yanında oldu.

ALO ZİRAAT DOKTORUM PROJESİ 

” Alo Ziraat Doktorum Projesi" ile, tarımsal konularda soru ve sorunları olan üreticiler sorunlarını bu hat vasıtasıyla İl ve İlçe Müdürlüklerinde görev yapan personellere iletilmesi hedefleniyor.  Akabinde görevli personeller tarafından mevcut sorun hakkında bilgilendirme yapılması ve sorunun çözülmesine yönelik en kısa sürede üreticilerin tarla ve Bahçelerine gidilerek, hastalık ve zararlıların tespiti yapılıp konu hakkında bilgilendirme yapılıyor.

ÜRETİCİLERİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRÜRKEN ÜLKE EKONOMİSİNE DE KATMA DEĞER SAĞLANIYOR

Üreticilerin yüzünü güldürürken Ülke ekonomisine de katma değer sağlamaya devam edeceklerini belirten, Şanlıurfa Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Aksoy, “ Alo Ziraat  Doktorum Projesi"  ile sebzecilik ve meyvecilik yapılan alanlarda yaptığımız gözlem ve tespitler sonucu fide ve fidanlarla toprağa bulaşan toprak kökenli hastalık ve zararlıların yoğun bir şekilde arazilerimizde bulaşık hale geldiğini gözlemliyoruz.

Üreticilerimizden ricamız kendi elleri ile kendi sera ve arazilerini (üretim alanlarını) korumaları, mümkünse kendi fidelerini kendilerinin üretmeleri veya sertifikalı tohum ve serifikalı fideler temin edip üretim yapmalarıdır.