CHP’li vekilden mülteci tepkisi! "Böyle bir mültecilik olur mu?"

CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Gaziantep ve çevre illerde yaşanan mülteci sorunlarına dikkat çekti. Meriç, mültecilerin şehirdeki yaşamı olumsuz etkilediğini belirterek, "Böyle bir mültecilik olur mu?" ifadesini kullandı.

5

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, sosyal medya hesabından mülteciler ile ilgili bir paylaşım yaptı.  

Meriç, açıklamasında mültecilerin Gaziantep'teki kiralardan trafiğe, esnaftan alışverişe kadar her alanda olumsuz etkiler yarattığını dile getirdi. 

Suriyeli esnafın iş yeri açma belgesi, ruhsat gibi izinler almadığını ve vergi ödemediklerini belirten Meriç, bunun haksız rekabete neden olduğunu ve toplumda gerginliğe yol açtığını ifade etti. Gaziantep'te yerel esnafın ve vatandaşların endişelerinde haklı olduğunu vurgulayan Meriç, yerel ekonominin ve sosyal dengelerin korunması gerektiğini belirtti.

CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç

“ÇÜNKÜ BUNLAR MÜLTECİ DEĞİL”

Açıklamasında Suriyeli göçmenlerle ilgili kalıcı ve adil çözümler bulunması gerektiğini savunan Meriç, Gaziantep, Adana, Mersin, Kilis gibi şehirlerde sorunların daha da arttığını belirtti. Afgan mültecilerin durumu da gündeme getiren Meriç, "Yanlarında çocuk yok, kadın yok! Bu adamların burada olması Gaziantep ve ülkemiz için hayra alamet değil. Çünkü bunlar mülteci değil!" dedi.

Suriye'de artık bir savaş olmadığını ve Suriye Devlet Başkanı Esad'ın geri dönmeleri halinde kolaylık sağlayacağını belirttiğini hatırlatan Meriç, buna rağmen mültecilerin Türkiye'de kalmaya devam ettiğini söyledi. Bayramlarda Suriye'ye gidip geri döndüklerini belirten Meriç, "Böyle bir mültecilik olur mu?" diyerek tepkisini dile getirdi.

Meriç, mültecilerin Türkiye'nin kaynaklarından yararlandığını, vergi vermediklerini ve yerel esnaftan alışveriş yapmadıklarını ifade ederek, "Artık bu işe dur demenin zamanı geldi geçiyor. Bu sorun partiler üzeri bir hal almış olmakla birlikte, Suriyeliler başta olmak üzere yabancıların tekrar ülkelerine dönmelerini sağlamak için gereken tedbirler ivedi şekilde alınmalıdır." dedi.