Yüzlerce can hayatını kaybetmişti! Büyük yangının bilançosu açıklandı

Tarım ve Orman Bakanlığı, Diyarbakır ve Mardin'de çıkan yangınlarda büyük maddi ve hayvansal kayıpların yaşandığını açıkladı. Yangınlar sonucunda 924 hayvan telef olurken, toplamda 14.900 dekarlık tarım alanı zarar gördü.

5

Tarım ve Orman Bakanlığı, Diyarbakır ve Mardin'de çıkan yangınların bilançosunu açıkladı.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yangınların elektrik tellerinden kaynaklandığını belirterek, hasar tespit çalışmalarının tamamlandığını duyurdu. Bakan Yumaklı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, çiftçilerin yaşadığı kayıplara yönelik detayları paylaştı.

 

DİYARBAKIR'DA BÜYÜK KAYIPLAR

Yumaklı, Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde Köksalan, Bağacık, Yazçiçeği ve Ağaçsever Mahallelerinde yangınların 7.900 dekar tarım alanını yok ettiğini bildirdi. Bu alanın 6.789 dekarı anız, 1.111 dekarı ise hasadı yapılmamış buğday ekili alanlardan oluşuyor. Yangınlar ayrıca 1 traktör ve 14 sulama tesisini de yok etti.

En büyük kayıp ise hayvanlarda yaşandı. Köksalan Mahallesi'nde 924 küçükbaş hayvan telef olurken, ağır yaralı 83 küçükbaş hayvan Et ve Süt Kurumu tarafından nakliye primi verilerek satın alındı ve kesime gönderildi. 190 hayvan ise yerinde tedavi edildi.

 

MARDİN MAZIDAĞI'NDA 7.000 DEKAR ALAN YANDI

Mardin’in Mazıdağı ilçesinin Yetkinler ve Yücebağ Mahalleleri ile Kelek Mezrasında ise 7.000 dekarlık tarım alanı yangında zarar gördü. Bu alanın 4.000 dekarı hasadı yapılmamış buğday, 3.000 dekarı ise anızdan oluşuyor. Mardin’de çiftçilerin bazı sulama ekipmanları zarar gördü, ancak hayvan kaybı bildirilmedi.

 

ÇİFTÇİLERE DESTEK SÜRECEK

Bakan Yumaklı, il ve ilçe müdürlüklerinin, yangınların yol açtığı zararı telafi etmek ve çiftçilere destek olmak için çalışmalarına devam ettiğini vurguladı. Tarım ve hayvancılıkta üretimin aksamaması için tüm personelin seferber olduğunu belirtti.