Urfalı akademisyenin “Göbeklitepe” fikri TBMM’nin gündeminde!

Harran Üniversitesi Akademisyenlerinden Doç. Dr. Berkan Aydilek’in “Şanlıurfa’da Göbeklitepe isminde ikinci bir üniversitenin kurulması” fikri TBMM gündemine taşındı. CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal Göbeklitepe Üniversitesi için kanun teklifi sundu.

5

Dünya tarihine ışık tutan Göbeklitepe, bu kez ismi ile binlerce gence eğitim yuvası olmak için Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) gündem konusu oldu. 

Harran Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Berkan Aydilek, Ajans Urfa’da “Göbeklitepe Üniversitesi şimdi değilse ne zaman?” başlıklı bir köşe yazısı kaleme aldı. Doç. Dr. Aydilek “Bölgemiz içinde cazibe merkezi bir üniversite ile pırıl pırıl gençlerin yetişmesine olanak sağlanması ancak ve ancak bu Şanlı şehrimize yakışır” dedi. 

Berkan Aydilek

İsminin Göbeklitepe olması fikrini sunan Doç. Dr. Aydilek üniversitenin Karaköprü ilçesinde kurulması gerektiğini de belirterek “Gelen öğrenci ve hocanın ulaşım, barınma, sosyal imkanlar gibi temel ihtiyaçlarının yeterli ölçüde karşılanması için şehrin cazibe merkezi olan Karaköprü’nün Göbeklitepe Üniversitesi gibi marka bir isme ev sahipliği yapması sağlanmalıdır” diye yazdı. 

Mahmut Tanal

Aydilek’in fikri ses getirdi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, Şanlıurfa’da Göbeklitepe Üniversitesi kurulması için TBMM’ye kanun teklifi sundu. 

Vekil Tanal teklifinde “Göbeklitepe için tarihin sıfır noktası denilmektedir. Göbeklitepe’de üniversite kurulup gençlerimizin eğitim ve öğrenim hakkına erişmesinin önündeki engellerin kaldırılması hedeflenmektedir. Şanlıurfa ilimizde de eğitim düzeyinin yükselmesi ve genç nüfusun eğitim hakkına erişimi, devletimizin başlıca görevlerindendir” ifadelerine yer verdi.