Hazreti İbrahim’in putları yıktığı gibi biz de yıkmak istedik!

Mesih olduğunu söyleyen ve Atatürk anıtına balta ile zarar veren şahıs ifadesinde, “Hazreti İbrahim'in putları yıktığı gibi biz de yıkmak istedik" dedi.

5

Olay, Kurban Bayramı’nın ilk günü olan Kocasinan ilçesi Cumhuriyet Meydanı'nda Yaşar Kılıçkaya ile Zeynep Abdullah, balta ile Atatürk Anıtı'na vurmaya başladı. Meydanda görev yapan Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri 2 şüpheliye müdahale etti. 

Yaşar Kılıçkaya ve yeğeni Zeynep Abdullah, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine konuldu.

Geçtiğimiz günlerde, Kayseri'de Atatürk Anıtı'na balta ile zarar verdikleri gerekçesiyle tutuklanan dayı Yaşar Kılıçkaya (59) ile yeğeni Zeynep Abdullah'ın (31) verdikleri ifade ortaya çıktı. 

Yaşar Kılıçkaya ifadesinde, Hazreti İbrahim’i rüyasında gördüğünü ve kendisinin Mesih olduğunu söylediği belirtildi. Zeynep Abdullah'ın ise dayısı Kılıçkaya'yı 'Mesih' olarak gördüğünü söylediği Kılıçkaya, "Hazreti İbrahim'in putları yıktığı gibi biz de yıkmak istedik" dediği kaydedildi.