Görüntüler büyüledi: Türkiye'nin en büyük tarım çiftliğinde buğday hasadı!

Dünyanın sayılı, Türkiye'nin ise en büyük tek parça tarımsal işletmesi olan Ceylanpınar Tarım İşletmesi'nde buğday hasadı devam ediyor. Tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin yürütüldüğü 1 milyon 635 bin 928 dekar alana sahip olan TİGEM'de yapılan buğday hasadının drone görüntüleri izleyenleri büyüledi.

5

Dünyanın sayılı tek parça Türkiye'nin ise en büyük tarımsal işletmesi olan Ceylanpınar Tarım İşletmesi'nde, 1.635.928 dekar arazide, tarım ve hayvancılık faaliyetleri yürütülmeye devam ediliyor.

Ceylanpınar Tarım İşletmesi'nde devam eden buğday hasadı, görkemli drone görüntüleriyle göz kamaştırdı.

Sosyal medyada paylaşılan video:

"Şanlıurfa/Ceylanpınar Ovası’nda buğday hasadı zamanı... Tarımda ve yerleşik hayatta en büyük devrimlerin gerçekleştiği topraklar olarak kabul edilen Mezopotamya… Orta Doğu'da, Dicle ve Fırat nehirleri arasında kalan bölge. Mezopotamya günümüzde Irak, kuzeydoğu Suriye, Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve güneybatı İran topraklarından oluşmaktadır…" notuyla paylaşıldı.

Paylaşım, sosyal medya kullanıcıları tarafından büyük beğeni topladı.

Dünya çapında nadir bulunan, 1 milyon 635 bin 928 dekarlık tek parça tarımsal işletmede gerçekleştirilen buğday hasadı, tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin zirvedeki örneğini sergiler nitelikte.

Bu büyüleyici manzara, tarımın ne denli büyük ölçekte ve modern yöntemlerle yapıldığını gösterdi.

Ceylanpınar Tarım İşletmesi Hakkında

Ceylanpınar Tarım İşletmesi, Osmanlı İmparatorluğunun İbrahim Paşa'ya verdiği "Has" araziler üzerinde 12/2/1937 tarihli ve 3130 sayılı Kanun ile kurulan Zirai Kombinalara bağlı "Şanlıurfa Grup Amirliği" olarak 1943 yılında kurulmuştur. 1950 yılında Devlet Üretme Çiftliği adını alan İşletme, 1984 yılından buyana TİGEM bünyesinde faaliyetlerini sürdürmektedir.

Ceylanpınar Tarım İşletmesi Güneydoğu Anadolu Bölgesinde, Şanlıurfa İli Ceylanpınar İlçesi sınırları içindedir. İşletme arazileri doğuda Ceylanpınar ve Kızıltepe arazileri, batıda Akçakale ve Harran ilçeleri, güneyde Suriye Devleti ve kuzeyde Viranşehir ilçesi arazileri komşudur.

Arazi Varlığı

İşletme arazisi, Güney Doğu Anadolu Bölgesi, Şanlıurfa İli, Ceylanpınar İlçesi içerisinde, Suriye sınırı boyunca uzanan toplam 1.635.928 dekar arazi varlığıyla, Genel Müdürlüğümüzün kullanımındaki toplam arazi varlığının %50’sini oluşturmaktadır. İşletme arazisinin %62’sini tarla, %28’ini mera, %4’ünü bahçe, %4’ünü yem bitkileri ve %12’sini kültür dışı araziler oluşturmaktadır.

Üretim Faaliyetleri

a) Bitkisel Üretim Faaliyetleri

b) Hayvancılık Faaliyetleri

1) Büyükbaş Hayvancılık

a) Damızlık Sığır Yetiştiriciliği

b) Büyükbaş Besicilik Faaliyeti

2) Küçükbaş Hayvancılık

a) Damızlık Koyun Yetiştiriciliği

b) Damızlık Keçi Yetiştiriciliği:

Yenilenebilir Enerji Kaynakları

a) Biyogaz Tesisleri

b) Milli Güneş Santrali