Genç mühendis Şanlıurfa'dan umudunu kesti! Artık Finlandiya'da olacak

Bilgisayar mühendisi Yasin Karaca, Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'ye sosyal medya üzerinden tepki gösterdi. Karaca, Çiftçi'nin gençlere verdiği değerin takdire şayan olduğunu ancak bu ilginin sadece bir alanda sınırlandırılmaması gerektiğini savundu.

5

ŞANLIURFA- Bilgisayar mühendisi Yasin Karaca, Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'ye yönelik eleştirilerini sosyal medya üzerinden dile getirdi.

Kendisinin ve arkadaşlarının haftalardır Çiftçi'den randevu almaya çalıştığını fakat hiçbir geri dönüş alamadığını belirten Karaca, "Sayın başkanım Nihat Çiftçi, gençlere değer vermeniz takdire şayan fakat bu ilginizi keşke sadece bir alanda sınırlandırmasanız daha iyi olur. Bizlerde kaç haftadır randevu almaya çalışıyoruz sizlerden gençler olarak. Lakin hiç bir şekilde geri dönüş alamıyoruz! Sizlerle biraz bilim ve teknoloji hakkında konuşmak istiyoruz, tabi sizler için de uygunsa?" ifadelerini kullandı.

KARACA: BU TOPRAKLARDAN UMUDUNUZU KESİN

Daha sonra bir başka paylaşımda Karaca, 2 hafta önce Karaköprü Belediyesine gittiğini ve üniversite öğrencisi olarak belediyenin daha iyi hizmet vermesi için yazılım temelli projelerinin olduğunu ve başkana sunmak istediğini anlattığını aktardı. Gittiği beyefendinin projeyi beğendiğini fakat randevu taleplerine rağmen Çiftçi ile görüşmenin kendisine imkansız hale getirildiğini savundu.

Karaca, "Bakın hocam 2 hafta önce Karaköprü Belediyesine gittim. Üniversite öğrencisi olarak. Belediyenin daha iyi hizmet vermesi için yazılım temelli projelerim olduğunu ve başkan beye sunmak istediğimi söyledim. Gittiğim beyefendi proje güzel dedi. Peki başkana sunmak istiyorum dedim. Ama değil başkan beyle konuşmak randevu dahi vermediler. Beni takmayan kişilere inat önümüzdeki ay Finlandiya helsinki de bir yapay zeka şirketinde işe başlıyorum. Bir daha bu topraklara adım dahi atmam. Bu topraklardan umudunuzu kesin. Ha başkan bey Nihat Çiftçi önümüzdeki aylarda sizlerin randevu dahil vermediği gençler olarak bizzat yurt dışından gelip sizleri ve belediyenizi Teknofest'te harika temsil edeceğiz hiç şüpheniz olmasın." dedi.

Bu olay, sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Birçok kişi Karaca'ya destek verirken, Karaköprü Belediyesi'nin bu konudaki tavrını eleştirdi.