Bayram tatili bilançosu ağırlaşıyor: 26 ölü, 5 bin 345 yaralı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bayram tatilinin ilk dört gününde meydana gelen trafik kazalarında 26 kişinin hayatını kaybettiğini, 5 bin 345 kişinin ise yaralandığını açıkladı.

5

ŞANLIURFA- İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bayram tatilinde trafik denetimlerinin hassasiyetle sürdürüldüğünü belirterek, tatilin ilk üç gününde yaşanan trafik kazalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Bakan Yerlikaya, emniyet ve jandarma trafik ekiplerinin, vatandaşların güvenliği için denetimlerini aralıksız olarak devam ettirdiğini vurguladı.

18 Haziran Salı günü, bayram tatilinin ikinci gününde 24 saatlik süre içinde Türkiye genelinde 693 trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda 4 kişi hayatını kaybederken, 1.302 kişi yaralandı. Aynı gün içerisinde trafik ekipleri tarafından 343.95 araç denetlendi.

Bayram tatilinin ilk iki gününde (Cumartesi, Pazar, Pazartesi ve Salı ) toplamda 26 kişi trafik kazalarında hayatını kaybetti. Bu süreçte yaralanan kişi sayısı ise 5 bin 345 olarak kaydedildi.

"YOLCULUKLAR SİZLERİ SEVDİKLERİNİZE KAVUŞTURMAK İÇİN VARDIR, AYIRMAK İÇİN DEĞİL"

Bakan Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

"Bayram tatili boyunca trafik polislerimiz ve jandarma trafiğimiz, denetimlerine 24 saat esasına göre devam ediyor. Denetimlerimizin tek amacı var. Bayram tatiline giden vatandaşlarımızın sağ salim ailelerine kavuşması. Onlara sarılması. Lütfen aşırı hız yapmayalım. Araçlarımızda da otobüslerde de emniyet kemeri takmayı ihmal etmeyelim. Trafik kurallarına uyalım. Yolculuklar sizleri sevdiklerinize kavuşturmak için vardır, ayırmak için değil. Lütfen aklımızdan çıkartmayalım."

Bayram tatili boyunca Trafik Polislerimiz ve Jandarma Trafiğimiz, denetimlerine 24 saat esasına göre devam ediyor.

Bayram tatilinin 4. günü 18 Haziran 2024 Salı günü 24 saatlik sürede:
❗️6️⃣9️⃣3️⃣ trafik kazası meydana geldi.
❗️4️⃣ kişi maalesef hayatını kaybetti.
❗️1️⃣. 3️⃣0️⃣2️⃣ kişi… pic.twitter.com/mC0y72vsIA

— Ali Yerlikaya (@AliYerlikaya) June 19, 2024