50 yıllık dev marka iflas etti! Bir zamanlar herkesin evinde yer alıyordu

Türkiye’nin önemli süt markalarından biri olan Kay Süt, iflas etti. Şirketin Balıkesir'deki fabrikası icradan satışa çıkarılacak.

5

1970’lerde Kemal Ayhan tarafından kurulan Kay Süt, kurucusunun vefatının ardından el değiştirdi ve Ankara merkezli Yıldızlar SSS Holding’in mülkiyetine geçti. Ancak, devir işlemi sonrasında mali sıkıntılar yaşayan şirket, konkordato talep etti.

Ekonomim'de yer alan habere göre, şirketin Balıkesir'in Altıeylül ilçesindeki fabrikası icradan satışa çıkarılacak. Garanti Bankası, alacaklı olduğu Mar Tüketim Maddeleri AŞ’ye ait Kay Süt fabrikasının icradan satışını talep etti. Balıkesir 4. İcra Müdürlüğü’nün dosyasına göre, 34 bin 432 metrekare alan üzerine kurulu olan tesis için 668 milyon TL değer biçildi. Tesisin icradan satış ihalesi 16 Temmuz’da gerçekleştirilecek.

Türkiye’nin tarım ve hayvancılık sektörü için önemli bir yer tutan Kay Süt’ün kapanması, sektördeki diğer firmalar ve üreticiler üzerinde de etkili olabilir. Balıkesir bölgesindeki çiftçiler ve süt üreticileri için de bu durum önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor.